Eten wat de pot schaft bij MasterChef-winnaarEten wat de pot schaft bij MasterChef-winnaar
Back Back Nieuws

Eten wat de pot schaft bij MasterChef-winnaar

24 mei 2017

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant.

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het succesvolle kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Bart samen met zijn vrouw een crowdfunding actie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden. Bart liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen zich daarmee officieel gaan verheugen op een verrassend, verfijnd en wisselend Chefs Menu in het hart van de gastronomische hoofdstad van Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft

Bij Bart eet je wat de pot schaft. Je krijgt de keuze uit een 2- tot 6-gangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door het moois dat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. Bart biedt een moderne keuken met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. De naam van het restaurant zal binnenkort worden onthuld, evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Bart zoekt Masters in de horeca

Ook voor degenen die de toekomstige rechterhand van Bart van Berkel willen worden, is er goed nieuws. Voor zijn nieuwe restaurant zoekt Bart namelijk nog een fulltime keukenchef en leergierige koks die gas kunnen geven. Daarnaast is er in de bediening nog ruimte voor fulltime bedienend personeel met een voorliefde voor wijn en lekker eten. 

Bart van Berkel

Bart (geboren in 1976 te Uden, Noord-Brabant) verkocht ruim 4 jaar geleden zijn succesvolle ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrière move. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en - tegen zijn eigen verwachtingen in - kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij als chef/ondernemer in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux. Als kers op de taart komt dit jaar zijn langgekoesterde droom uit: een eigen restaurant in het hart van het bruisende, gastronomische centrum van Haarlem.

Voor meer info over vacatures, reserveringen & crowdfunding: bartvanberkel.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!