Eindhoven heeft er een hotter than hotspot bijEindhoven heeft er een hotter than hotspot bij
Back Back Nieuws

Eindhoven heeft er een hotter than hotspot bij

26 februari 2019

Met de komst van Nik Tonglet (De Houtloods) naar Eindhoven is het keukenteam van Kazerne’s tweede restaurant compleet. Samen met de al eerder aan Kazerne verbonden Mark Groenendaal en onder leiding van de jonge Zweedse chef Rasmus Olander (Geranium***) bieden deze culinaire ‘rockers’ vanaf 9 maart een unieke gastronomische beleving met Nordic Touch. In het nieuwe, intieme restaurant beoogt Kazerne ook fine dining liefhebbers te inspireren en verbinden. Op de naam van het restaurant wordt nog gebroed.

Nordic gedachtengoed

Als home of design heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: 'Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtengoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.'

Meet the band

Zoals in een rockband, waar de leadzanger en de leadgitarist samen met de drummer excelleren draait het in dit nieuwe restaurant om de synergie van het team. Ieder met een eigen onmisbare rol om een optimale culinaire beleving te bewerkstelligen:

Het pas 23-jarige Zweedse talent Rasmus Olander is sinds 2012 actief als kok. Kosmopolitisch ingesteld, werkte hij eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen, waarvan chef Kofoed als enige ter wereld ooit alle Bocuses d’Or won. Sinds 2017 nam Olander als lid van het Zweedse Junior Culinaire Team deel aan toonaangevende internationale kookwedstrijden, waar hij vrienden voor het leven maakte.

De Tilburgse Nik Tonglet is een snel rijzende ster binnen het Nederlandse culinaire veld: binnen één jaar verwierf hij als chef van De Houtloods zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Zijn opleiding genoot hij in Zuid Afrika, ervaring deed hij op bij de wereldtop, onder meer bij The Test Kitchen in Kaapstad, The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.

Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne en staat bekend als een leergierige kok. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. In dat restaurant, onder leiding van Giovanni Gabanna, blijven gasten zeven dagen per week welkom om de expositie te bekijken en voor lunch, borrel en diner met onmiskenbaar Italiaanse touch.

Meet the venue

Het fine dining restaurant opent in het recent gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne, dat ook een aantal jaren door de brandweer werd gebruikt. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd dat onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Nieuwsgierig? Het high end restaurant is vijf dagen per week open, van dinsdag tot en met zaterdag. Alvast reserveren een tafel voor een datum vanaf zaterdag 9 maart is mogelijk via info@kazerne.com. Kijk voor meer informatie op kazerne.com.

 

Op de foto: v.l.n.r. Mark Groenendaal, Rasmus Olander, Nik Tonglet. Foto: Ruud Balk 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!