ITS European CongressITS European Congress
Back Back Nieuws

Eindhoven in de run voor ITS European Congress 2019

05 april 2017

Eindhoven is, samen met Helmond, namens Nederland kandidaat voor het Europees ITS congres in 2019. Met brede steun van andere steden en regio’s, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, en de Nederlandse ITS-industrie is Eindhoven als hart van de Brainportregio kandidaat voor de ontvangst van ruim 2.000 deelnemers.

ITS European Congress

Tijdens de opening van de Automotive Week 2017 werd het bid book aangeboden aan ERTICO, de organisatie achter het congres. Zij organiseert jaarlijks ofwel het ITS World Congress of het ITS European Congress. ITS staat voor Intelligent Transport Systems, beter bekend als Smart Mobility.

Het vierdaagse congresprogramma wordt gecombineerd met een vakbeurs en verschillende side-events in de regio. Het bid book draagt verschillende scenario’s als opties aan. Potentiële locaties zijn de Automotive Campus in Helmond, het Klokgebouw (Strijp-S) en het Evoluon in Eindhoven. Alle locaties zijn uniek met betrekking tot architectuur en stijl, en bieden een inspirerende omgeving voor dit congres.

Eindhoven en congressen

Wat deze regio zo geschikt maakt voor dit congres is het sterke high-tech ecosysteem en de specifieke automotive kennis en bijbehorende living labs. De regio is binnen Nederland voorloper op het gebied van het onderzoeken, testen en inzetten van smart mobility oplossingen.

Eindhoven is met haar innovatieve en internationale karakter ook praktisch gezien een gunstige bestemming voor congressen, onder andere vanwege Eindhoven Airport, het ruime hotelaanbod en de diversiteit aan congres- en beurslocaties.
De kandidatuur is het resultaat van een samenwerking tussen onder andere gemeentes Eindhoven en Helmond, Connekt, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het bid book voor het ITS European Congress is mede ontwikkeld door Eindhoven365 in opdracht van Convention Bureau Brabant.

In oktober 2017 wordt bekend gemaakt welke Europese stad het congres in 2019 zal gaan hosten.

 

Foto: Bart van Overbeeke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!