Eerste Winterse Bierenfestival Etten-LeurEerste Winterse Bierenfestival Etten-Leur
Back Back Nieuws

Eerste Winterse Bierenfestival in Het Turfschip

29 november 2018

Bier is niet meer wat het vroeger was. Toen nam je 'een pilsje' en was bier drinken gewoon leuk en gezellig. Nu kent bier drinken en vooral bier proeven een heel eigen subcultuur. Bierbrouwers schieten als paddenstoelen uit de grond en brouwen de meest bijzondere speciaal bieren. In Het Turfschip wordt op 1 en 2 december de eerste editie van het Winterse Bierenfestival georganiseerd.

De speciaalbieren zijn de laatste jaren populair geworden. Bier is ineens weer hip en door de toename van vele (kleine) brouwerijen die elk met hun eigen recept hun eigen, specifieke bier brouwen, heeft bier ook zijn ambachtelijke imago weer teruggekregen. Bier proeven is nu echt een kunst geworden, vergelijkbaar met wijnproeverijen. In de mond moeten de vijf smaaksoorten ervaren worden: zout, zoet, zuur, bitter en umami. Samen met de juiste temperatuur en glas, levert dit een totaal sensatie op van bier. Door vaker allerlei soorten bier te proeven, wordt onderscheid geleerd in de verschillende soorten. Om het met meerdere mensen tegelijk te doen, is het ook nog eens leerzaam - ook al kan de smaak door iedereen persoonlijk anders ervaren worden.

Winterse Bierenfestival Etten-Leur

Het (samen) proeven van bieren wordt vooral ook op bierfestivals gedaan. Op 1 en 2 december gaat de de eerste editie van het Winterse Bierenfestival Etten-Leur plaatsvinden in Het Turfschip. Een festival helemaal in het teken van winterse bieren. Minimaal 77 verschillende biersoorten uit binnen- en buitenland staan op de lijst om geproefd te worden waaronder lokale bieren. Maar ook enkele bieren die warm geserveerd gaan worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!