Eerste Johan Cruijff sculptuur overhandigdEerste Johan Cruijff sculptuur overhandigd
Back Back Nieuws

Eerste Johan Cruijff sculptuur overhandigd

28 april 2017

Oud-voetballer Sjaak Swart heeft het eerste exemplaar van het unieke Cruijff sculptuur in ontvangst genomen. ‘Mister Ajax’ nam het beeld dinsdag 25 april voorafgaand aan de Cruyff Foundation 14K Run in ontvangst. Vanaf vandaag wordt de sculptuur, in verschillende formaten, beschikbaar gesteld aan het grote publiek via www.cruyff-foundation.org. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de Cruyff Foundation.

Nederlandse historie

De Cruyff Foundation brengt de beelden ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan ingelimiteerde oplage op de markt in samenwerking met art studio Artihove. De sculptuur staat symbool voor de manier waarop Johan op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven. Op eenzelfde manier heeft hij 20 jaar geleden ook de koers bepaald voor de Cruyff Foundation welke nog iedere dag wordt gevolgd.

‘Het beeld laat op een indrukwekkende wijze de tactische- en leiderschapskwaliteiten zien van Johan Cruijff die nog ieder dag duidelijk zichtbaar zijn binnen het werk van de Foundation’, zegt Niels Meijer, directeur van de jarige Cruyff Foundation. ‘Middels de verkoop van het beeldje kunnen wij zijn gedachtengoed verder voort zetten om nog meer kinderen vooruit te brengen door beweging.’  

Kenmerkende pose

De sculptuur, ontworpen door Corry Ammerlaan-Van Niekerk, toont Cruijff die met uitgestrekte arm binnen het veld de lijnen uitzet. De kenmerkende pose is gebaseerd op de sculptuur van Cruijff in de tuin van het KNVB-complex te Zeist. Dat beeld maakt deel uit van het Elftal van de Eeuw en werd in 1999 eveneens door Artihove geproduceerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!