Back Back Nieuws

Eerste internationale nachtburgemeester conferentie een feit

02 april 2016
De nachtburgemeester van Amsterdam, Mirik Milan, haalt nachtburgemeesters vanuit de hele wereld naar Amsterdam voor de eerste, wereldwijde ‘Night Mayor Summit’. Een internationale conferentie over de culturele en economische waarde van ‘de nacht’.

Creatures of the night
The Night Mayor Summit is een tweedaags evenement dat nachtburgemeesters, ambtenaren, de nachtelijke creatieve industrie en kennisinstellingen met elkaar verbindt. De Night Mayor Top heeft een boeiend en wisselend programma, met sprekers als Eberhard van der Laan (Burgemeester van Amsterdam), Duncan Stutterheim (ID&T/SFX), de voorman van de Club Commission uit Berlijn, oprichter van het Sunburn Festival in India, Shailendra Singh, Carolien Gehrels (Arcadis). Daarnaast zijn er sessies door afgevaardigden van onder andere Iamsterdam, NDSM Werf, Enter the Void (DE), Amsterdam Dance Event, Pakhuis de Zwijger, NTIA (UK), Todays Art, Museumnacht, GCN(CH) Urban Resort, Jellinek, PartyPlus (CH), Newnet (EU). Een Night Mayor Top is natuurlijk niet compleet zonder nachtburgemeesters, zo maken de nachtburgemeesters uit Parijs, Toulouse, Zurich, Nijmegen en Groningen hun opwachting.

The Night Mayor Summit vindt plaats op 22 en 23 april, het weekend direct na de EU Capital Mayors' Meeting, die vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in Amsterdam plaatsvindt. Tijdens de conferentie staan vijf thema’s centraal: Night Time Economy, Public Health & Politics, Redefining Urban Spaces, Mobility en Road to Night Mayor.

Over stichting N8BM Amsterdam
Nachtburgemeester Amsterdam is een actieve gesprekspartner voor alle deelnemers aan de nacht. Hieronder vallen de nachtdieren, maar ook de nachtelijke creatieve industrie, de burgemeester, het stadsbestuur en andere belanghebbenden zoals clubs.
De nachtburgemeester is een rebel die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de burgemeester, stadsbestuurders en de nachtelijke creatieve sector. 

Amsterdam
'Amsterdam speelt wereldwijd een voortrekkersrol als het gaat om innovatie van de nacht. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen steden speelt daarbij een prominente rol. Op het gebied van de nacht en alles wat ermee verbonden staat, zoals kunst, cultuur, de creatieve industrie, diversiteit, veiligheid, publieke gezondheid en mobiliteit. Onderwerpen die ook ruim de aandacht krijgen op de conferentie', aldus Mirik Milan, initiator van de Night Mayor Summit.

Keynote sprekers
-   Shailendra Singh (Sunburn, India)
-   Lutz Leichsenring (Club Commission Berlin, DE)
-   Duncan Stutterheim (ID&T)
-   Eberhard van der Laan (Burgemeester Amsterdam)
-   Fiona Measham (Professor in Criminology, University of Durham, UK)
-   Carolien Gehrels (Arcadis)
-   Mirik Milan (nachtburgemeester Amsterdam)
-   Dimitri Hegemann (Detroit-Berlin connection, DE)
-   Frans van der Avert (IAmsterdam)
-   Richard Zijlma (Amsterdam Dance Event)
-   Frédéric Hocquard (nachtburgemeester Parijs)
-   Alan Miller (Night Time Industry Association, UK)
-   Zef Hemel  (Free state of Amsterdam)

Tickets
De summit is opgezet voor iedereen die professioneel betrokken is bij de nacht. Kaarten voor The Night Mayor Summit zijn inmiddels in de verkoop. Voor de snelle beslissers is er zelfs een beperkt aantal early birds tickets beschikbaar. Het volledige programma is online beschikbaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!