Een krachtige marketingtool voor bedrijven zijn bedrukte beursstands en stoepbordenEen krachtige marketingtool voor bedrijven zijn bedrukte beursstands en stoepborden
Back Back Nieuws

Een krachtige marketingtool voor bedrijven zijn bedrukte beursstands en stoepborden

09 juli 2023

In de wereld van zakelijke evenementen is de beurs een prominente gelegenheid waar bedrijven samenkomen om hun producten en diensten te presenteren aan een breed publiek. Een goed ontworpen en bedrukte beursstand, samen met strategisch geplaatste stoepborden, kan een cruciale rol spelen in het aantrekken van bezoekers en het creëren van een blijvende indruk.

Waar komt het fenomeen beurs vandaan?

De oorsprong van beurzen kan worden teruggevoerd tot het begin van de beschaving. In de oudheid dienden marktplaatsen als ontmoetingsplekken waar handelaren en kopers samenkwamen om te onderhandelen en producten uit te wisselen. Deze vroege vormen van beurzen werden gekenmerkt door de ruilhandel en het tonen van producten op tafels of stalletjes.

 

Naarmate de beschaving vorderde, ontwikkelden beurzen zich tot georganiseerde evenementen. Het eerste geregistreerde voorbeeld van een beurs zoals we die nu kennen, vond plaats in de 11e eeuw in Champagne, Frankrijk. Deze beurs bracht handelaren vanuit heel Europa samen om goederen te verhandelen. Het succes van dit evenement leidde tot het ontstaan van vergelijkbare beurzen op verschillende locaties in Europa.

Evolutie van beurzen

Met de opkomst van de industriële revolutie in de 18e eeuw namen beurzen een nieuwe vorm aan. Industriële tentoonstellingen en wereldtentoonstellingen werden georganiseerd om nieuwe technologieën en innovaties te presenteren aan een breed publiek. Deze evenementen legden de basis voor de moderne beurzen die we vandaag de dag kennen.

 

In de loop der tijd zijn beurzen geëvolueerd van eenvoudige marktplaatsen tot uitgebreide evenementen die bedrijven de mogelijkheid bieden om hun merk te presenteren, nieuwe klanten aan te trekken en zakelijke relaties op te bouwen. Bedrijven uit verschillende sectoren verzamelen zich op beurzen om hun producten en diensten te tonen aan een gericht publiek dat geïnteresseerd is in wat ze te bieden hebben.

Het belang van bedrukte beursstands

Een beursstand bedrukken is een essentieel onderdeel van de algehele presentatie op een beurs. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om zich te onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achter te laten bij bezoekers. Door het gebruik van aantrekkelijke grafische elementen, opvallende kleuren en pakkende slogans kan een bedrukte beursstand de aandacht trekken en bezoekers naar uw stand leiden.

Een goed ontworpen beursstand fungeert als een visuele vertegenwoordiging van uw merk en kan uw boodschap effectief communiceren. Het creëert een professionele uitstraling en wekt vertrouwen bij potentiële klanten. Door uw bedrijfslogo en relevante informatie op de beursstand te bedrukken, vergroot u de naamsbekendheid en versterkt u de herkenbaarheid van uw merk.

Het belang van stoepborden

Naast beursstands kunnen stoepborden een waardevolle aanvulling zijn op uw marketingstrategie op een beurs. Stoepborden kunnen buiten uw stand worden geplaatst om voorbijgangers te verleiden om een kijkje te nemen. Ze kunnen worden gebruikt om aandacht te trekken, belangrijke boodschappen over te brengen en het publiek te informeren over speciale aanbiedingen of productlanceringen.

 

Stoepborden met opvallende afbeeldingen en een duidelijke call-to-action kunnen potentiële bezoekers nieuwsgierig maken en hen aansporen om uw beursstand te bezoeken. Ze kunnen ook dienen als wegwijzers binnen de beursruimte, waardoor het voor bezoekers gemakkelijker wordt om uw stand te vinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!