
Verliefd op films
Laten we beginnen bij het begin. Want waarom een Hollywoodthema? Gabriël: ‘Dat kan ik je wel vertellen. Eigenaar Peter van Leeuwen komt oorspronkelijk uit de videowereld; hij was eigenaar van een reeks videotheken. Nadat die markt instortte is hij de horeca-, leisure- en entertainmentkant op gegaan. Maar vanuit die initiële liefde voor films is het Hollywoodthema ontstaan.’ Het event center binnenwandelen kan vanuit verschillende ingangen en daarvan is de doorloop vanuit het Hollywood Café - het American diner restaurant van het evenementencomplex – er een. Hier herken je het Hollywoodthema meteen. Relikwieën van films prijken overal in de ruimte en doen je meteen herinneren aan de grote blockbusters uit de jaren tachtig en negentig. De site van Hollywood Café De Kuip opent met de tagline ‘Where friends meet!’, en verdomd: links van de entree herken je meteen de setting van Central Perk – het koffiehuis uit de immens populaire sitcom Friends. Voor fans van de serie een leuke binnenkomer en bovendien een gezellig hoekje voor een echte Amerikaanse burger of insta-waardige milkshake.
Here to entertain
Maar waarom stoppen bij het thema Hollywood en het niet breder trekken naar de overkoepelende paraplu van entertainment? Dat is precies hoe ze het evenementencentrum hebben ingericht. Daar draait het vooral om puur entertainment en het hebben van plezier op verschillende manieren. Twaalf verschillende manieren om precies te zijn! Gabriël: ‘Het begon ooit met een restaurant/café en een glowgolf baan, maar na corona is er flink naar 4.000 vierkante meter gegaan. Bij Hollywood Event Center draait alles om competitive socializing met moderne activiteiten.’ Oftewel: ouderwets samen gezellig de tijd doorbrengen, terwijl je bezig bent met het spelen van nieuwerwetse spellen. ‘We hebben onder andere karaoke, street curling, shuffle pucks, of neem duckpin bowling als voorbeeld. Anders dan bij een gewone bowlingbaan wordt onze duckpinbaan geprojecteerd weergegeven. Hierdoor kunnen we steeds van thema wisselen en alles hangt samen met verschillende geluidseffecten en visuals. Dat voegt er een nieuwe dimensie aan toe. Hetzelfde met interactive darts of onze X-cube; een ruimte met meerdere interactieve schermen waarmee verschillende escaperoom-achtige sessies van een half uur tot een uur kunnen worden georganiseerd. Zo bieden we een Spy training en een Murder at the Mansion spel.’ Ben je niet zo van de hypermoderne spellen? Dan zijn een potje ouderwets poolbiljarten of sjoelen met de sjoelbar (een sjoelbord met een bar eraan vast gebouwd!) ook nog opties.
Wie er het snelste is!
Vraag Gabriël naar zijn persoonlijke favoriete activiteit en er rolt zonder aarzeling een antwoord uit: ‘Simracen is toch wel mijn favoriet. Dat komt ook omdat ik een persoonlijke interesse heb in Formule 1.’ Racesquare Rotterdam zit op de eerste verdieping en is groot. Rijen aan race-simulatoren maken het mogelijk om hier met een grote groep tegen elkaar de strijd aan te gaan. Gabriël: ‘Om het racethema extra kracht bij te zetten, kun je je event ook laten hosten door een van de Coronel broers. Tim of Tom Coronel vertellen over hun eigen race-ervaringen en ze helpen met het geven van tips en tricks tijdens het Simracen. Gasten vinden het sowieso altijd leuk om een bekend gezicht te zien.’
Een vleugje sport
Een American diner, Racesquare, meerdere interactieve activiteiten en thema’s; zijn we er dan? Nog niet! We hebben de Hollywood Sportsbar nog niet benoemd. Een grote bar ingericht met een podium voor optredens en veertig tv-schermen om sportwedstrijden te volgen. Gabriël: ‘Tijdens het afgelopen EK hebben we niet alleen Nederlandse supporters ontvangen, maar ook Turken en Kroaten. Wat dat betreft worden we steeds beter gevonden. En de bar, het podium en de schermen zijn natuurlijk net zo makkelijk inzetbaar voor presentaties of bedrijfsfeesten. We kunnen voor groepen van minimaal zes tot maximaal 1.200 bij volledige afhuur echt van alles regelen. Zo trad Emma Heesters bij ons op tijdens het kampioensfeest van Feyenoord vorig jaar en hebbenwe onlangs nog een podium geboden aan Tino Martin bij een bedrijfsfeest van een haventransportbedrijf. Het ligt maar net aan het budget en de wensen. Dat geldt ook voor onze food and beverage opties. In overleg met onze chef kan er veel uit eigen keuken worden geleverd. Ook als er wensen zijn rondom speciale themagerechten kunnen we nog alle kanten op.’
Tekst: Bianca Hidajat