Een bedrijf starten; Doe de kickstart!Een bedrijf starten; Doe de kickstart!
Back Back Nieuws

Een bedrijf starten; Doe de kickstart!

29 juni 2022

Een bedrijf beginnen was vandaag de dag nog nooit zo makkelijk. De Kamer van Koophandel inschrijving kan zelfs online. Wanneer jij vandaag hebt besloten een bedrijf te beginnen, kun je morgen starten.

Toch is dit soms nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. Een duurzaam bedrijf opbouwen kost tijd, energie en geld. Heb je die laatste wel maar die eerste twee iets minder? Dan hebben wij de oplossing om toch een succesvol bedrijf te bezitten.

Kickstart jouw ondernemerscarrière

Als het jouw droom was om ondernemer te worden, dan moet je niets of niemand de gelegenheid geven deze droom om zeep te laten helpen. Wel kan het zo zijn dat je niet de tijd hebt om vanaf nul te beginnen, misschien simpelweg omdat je meteen inkomen nodig hebt en je eerst niet van spaargeld wilt of kunt leven.

Daarnaast zijn er nog vele motieven die ervoor zorgen dat jij niet veel tijd hebt om een lange aanloopfase te hebben. Heb je echter wel financiële middelen of de mogelijkheid een bedrag te lenen? Dan is het een slim idee om het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden maar een bestaand, succesvol bedrijf over te nemen.

Waar op letten?

Allereerst zul je natuurlijk een bedrijf moeten vinden wat bij jou past, ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is ook hier wel enigszins van toepassing. Natuurlijk kun je zaken snel bijleren, maar het is wel belangrijk dat je een basiskennis hebt én affiniteit met het bedrijf. Zo kun je ook beter inschatten of jij een goede deal aan het sluiten bent of niet.

Ook is het goed om erop te letten of er achter de berekening van de waarde een logische berekening en/of advies zit. Wanneer dit het geval is, kun je ervanuit gaan dat er eerlijk handel wordt gedreven.

Tot slot moet je natuurlijk weten waar je de bedrijven gaat vinden. Ga niet lukraak bedrijven benaderen, maar kijk op gerenommeerde platforms waarop bedrijven te koop staan. Op deze manier vind je bedrijven/eigenaren die er écht voor openstaan om overgenomen te worden, plus er is vaak al een check gedaan door zo’n platform dat het hier gaat om een goed en betrouwbaar bedrijf.

Kortom, mocht je tijd en zin hebben om een bedrijf helemaal zelf op te bouwen; Vooral doen! Maar met het stappen in een al succesvolle, rijdende trein als onderneming kan dit soms veel slimmer zijn. Door jouw nieuwe inzichten en energie te combineren met de naam en historie van het bedrijf kun je snel tot mooie resultaten komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!