Energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022Energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022
Back Back Nieuws

Energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022

07 juni 2022

Op 7 en 8 september 2022 vormt Rotterdam Ahoy voor de tweede keer het decor voor Recharge Earth. Dit duurzame energiecongres brengt bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie en samenwerkingen tot stand te brengen.

Gezamenlijk de weg naar een nieuw en toekomstbestendig energiesysteem verkennen. Dat staat centraal tijdens Recharge Earth. Het congres richt zich op twee aandachtsgebieden: ports & industries en cities & communities. De Nederlandse haven- en industriecomplexen leveren een enorme bijdrage aan de economie, maar ook aan de CO2-uitstoot. Daarnaast moeten miljoenen woningen en gebouwen, die nu nog afhankelijk zijn van aardgas, op een andere manier worden verwarmd. Ook kan het energieverbruik omlaag, onder andere door beter te isoleren en efficiënter om te gaan met energie. Pieter Bas Dujardin, Manager Exhibitions van Rotterdam Ahoy: 'Wie de energietransitie wil versnellen, zal alle mogelijkheden voor verduurzaming van havens, industrie en gebouwde omgeving moeten onderzoeken en benutten. Alleen door samen te werken ontstaan innovatieve oplossingen voor de transitie naar een duurzaam, toekomstbestendig energiesysteem.'

Urgentie om te versnellen

Door huidige internationale ontwikkelingen is de bereidheid om te versnellen groter dan ooit. De uitdaging is dat gevoel van urgentie daadwerkelijk omzetten in een betere energietoekomst. Tijdens het plenaire programma van Recharge Earth komen onder andere energie-afhankelijkheid, leveringszekerheid, (Europees) beleid, nieuwe infrastructuur en het sociale aspect van de transitie aan bod. Daarnaast bieden meerdere breakout sessies en ronde tafel gesprekken de mogelijkheid dieper in te gaan op verschillende onderwerpen, zoals elektrificatie van de industrie, de businesscase van waterstof, verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, mobiliteit van de toekomst en vele andere interessante onderwerpen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!