Easyfairs opgetogen met heropening beurzenEasyfairs opgetogen met heropening beurzen
Back Back Nieuws

Easyfairs opgetogen met heropening beurzen

26 juni 2020

Beursorganisator Easyfairs Nederland reageert erg opgetogen op het nieuws dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat heeft de Nederlandse overheid aangekondigd op de persconferentie. In deze persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalvemeter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Easyfairs kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

‘Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om weer vakbeurzen te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geven aan de commerciële en innovatieve ontwikkelingen in de verschillende industrieën en sectoren die wij mogen bedienen. We hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de lokale gemeenten de anderhalve meter afstand te borgen voor al onze events die staan gepland vanaf september’, verklaart CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland.

Van Hooff: ‘Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van gemiddeld 80 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in veilige, succesvolle beurzen dit najaar. Dat bleek uit enquêtes die vorige week zijn verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen nog verder. Ook de meeste exposanten hebben in de afgelopen week hun vertrouwen uitgesproken.’

Veilig beursbezoek

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al onderdeel uitmaakte van alle Easyfairs beurzen. Van Hooff vervolgt: ‘Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer in onze ruim opgezette hallen. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalvemeter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.’

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!