Duurzaamheid Vineyard levert gouden Green Key opDuurzaamheid Vineyard levert gouden Green Key op
Back Back Nieuws

Duurzaamheid Vineyard levert gouden Green Key op

06 december 2017

Vineyard Catering heeft op 27 november als eerste partycateraar in Nederland een gouden Green Key certificering gekregen. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Voor Vineyard is het een mooie beloning voor de inspanningen van de afgelopen jaren. Met haar productiekeuken loopt Vineyard voorop in duurzaamheid en efficiëntie. Zo wordt de restwarmte van apparatuur bijvoorbeeld gebruikt om het gebouw op te warmen en om water op te warmen waar mee wordt gekookt. Daarnaast maakt Vineyard gebruik van moderne waterbesparende en ergonomische apparatuur. Maar ook op het gebied van inkoop staan duurzaamheid en kwaliteit voorop. Er wordt uitsluitend gekozen voor seizoensgebonden ingrediënten die uit de buurt komen.

Bekroning

Algemeen directeur Jurgen van Wijngaarden is blij met de certificering: 'Dat we bij de bouw van onze keuken gekozen hebben voor een duurzaam werkproces was heel bewust, maar dat nu ook uit de benchmark van Green Key blijkt dat we gemiddeld 25% minder energie verbruiken dan vergelijkbare locaties is met recht een kroon op het werk.'

Over Vineyard

Vineyard werkt op ongeveer 20 onderscheidende locaties in Nederland, zoals TivoliVredenburg, de Ziggo Dome, AFAS Live, Nyenrode Business Universiteit, Kasteel de Haar, het Muiderslot en Menno Kroon – private venue. Maar ook op bedrijf- of privélocaties verzorgt het bedrijf cateringconcepten passend bij de doelgroep van de opdrachtgever en de locatie. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!