Diverse Fieldlab-evenementen van start vanaf 1 meiDiverse Fieldlab-evenementen van start vanaf 1 mei
Back Back Nieuws

Diverse Fieldlab-evenementen van start vanaf 1 mei

14 april 2021

Ondanks de misschien teleurstellende berichten tijdens de persconferentie van 13 april, gaat er vanaf mei wel weer een aantal Fieldlab Evenementen van start. Op 1 mei vindt het Startschotgala plaats op het terrein De Schans van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en op 7 mei treedt Racoon op in MAINSTAGE in Den Bosch.

3.500 en 10.000 bezoekers

Tijdens het feest en het concert analyseert Fieldlab het hele evenement. Dat deden ze al eerder in evenementen van kleinere omvang, maar bij het Startschotgala mogen 10.000 mensen tegelijk helemaal los gaan, net als 'vroeger', mét bier en zonder anderhalve meter afstand. Ook de 3.500 bezoekers van het concert van Racoon mogen zich tijdens het evenement zonder de anderhalvemetermaatregel bewegen, als onderdeel van het wetenschappelijk evenement.

Tweede fase pilotevenementen

Het Startschotgala en het concert zijn onderdeel van de tweede fase van pilotevenementen van Fieldlab. Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep van het onderzoeksprogramma Fieldlab Evenementen: ‘Wij zijn heel blij dat we vandaag een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen. Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis kunnen toetsen met hogere bezoekersaantallen. We realiseren ons terdege dat dit een absoluut voorrecht is, zeker met een blik op het huidige epidemiologische beeld, waar versoepelingen voorlopig nog even uitblijven. Deze nieuwe onderzoeken zijn echter essentieel voor de tweede fase van Fieldlab Evenementen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!