Dit zijn de nog onontdekte Asian streetfood pareltjesDit zijn de nog onontdekte Asian streetfood pareltjes
Back Back Nieuws

Dit zijn de nog onontdekte Asian streetfood pareltjes

16 mei 2018

Naast Sushi is er bij Festival JOY nog heel veel Aziatisch Streetfood te ontdekken. Loempia’s en verse spring rolls vallen bij het grote publiek al jaren in de smaak en ook Poké bowls zijn inmiddels razend populair. Van gerechten als Okonomiyaki, Pad Thai en Temaki kunnen bezoekers eveneens genieten tijdens Sushi & Asian Streetfood festival JOY. Een aantal chefs deelt het geheim van hun unieke recept.

Okonomiyaki

Bij Food Escape ben je aan het juiste adres voor een Japanse stijl pannenkoek, ofwel Okonomiyaki. Er bestaan twee varianten: de Osaka en de Hiroshima variant. Bij de Osaka stijl worden alle ingrediënten gemengd en vervolgens tegelijk gebakken. De Hiroshima versie maakt eerst de bodem, waarna de ingrediënten in een bepaalde volgorde worden toegevoegd. Deze laatste variant is de signature dish van Food Escape. Door de extra toevoeging van ei wordt de pannenkoek wat dikker dan de Nederlandse variant. Het deeg is luchtig doordat er geen melk maar dashi wordt gebruikt. Als geheim ingrediënt voegt de foodtruck hier Yamaimo aan toe, waardoor de Okonomiyaki extra fluffy wordt. De toppings bestaan onder andere uit kool, taugé, tempura, gebakken uitjes, lente ui, gember, Japanse saus, Bonito vlokken en Japans zoetzuur.

Pad Thai

De specialiteit van de chefkok van Aroi Thai is Pad Thai; één van de bekendste gerechten uit Thailand. Het zijn gewokte, huisgemaakte rijstnoedels met ei, tofu, gebrande pinda’s, limoensap, verse kruiden en groenten zoals lente ui, taugé. Bezoekers kunnen kiezen uit vlees, vis of vega. Ook hebben ze de keuze uit een zoete of een pittige variant. Het geheim van het recept zit hem in de speciale Pad Thai saus, die bereid wordt met verse tamarinde. Zeker het proeven waard en extra lekker met een verfrissend biertje.

Temaki

Temaki is een sushirol in de vorm van een hoorntje, gevuld met toppings naar keuze, gerold in zeewier. Temaki kent zijn oorsprong in de VS: het is een grotere en handzame variant van sushi, typisch Amerikaans dus. Alles wat vers, kleurrijk en knapperig is kan worden toegevoegd als topping. Meneer Temaki is dé stop voor de geliefde handrol. Zijn favoriet is de variant met zalm en avocado, met de eigen smaakvolle saus. Het geheim van Meneer Temaki: 'Zorg dat de rijst optimaal is, fluffy en elastisch. En gebruik nori van de beste kwaliteit, deze is dikker en smaakvoller. Verdeel de rijst over de nori zonder deze stuk te drukken. Dig in! Eet de Temaki zo snel mogelijk, anders wordt de nori week.'

Over Sushi & Asian Streetfood festival JOY

Sushi & Asian Streetfood Festival JOY strijkt komende zomer neer in vier stadsparken in het land. In de rijk gedecoreerde stadsparken verzorgt het festival ook entertainment met Aziatische twist: met onder andere een karaokehotel, nostalgische arcadespellen, sushi-workshops, yogales en ontspanningsmassages. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Bekijk voor een impressie van Sushi & Asian Streetfood Festival JOY de aftermovie van vorig jaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!