Digitale versie magazine Events nu online!Digitale versie magazine Events nu online!
Back Back Nieuws

Digitale versie magazine Events nu online!

26 juli 2021

In juni kwam magazine Events juni van de pers. Inmiddels is dit mooie glossy magazine ook digitaal in te zien! Nieuwsgierig? Je leest hem via deze link! Het magazine staat vol interviews, achtergronden en creatieve vormen van evenementen waarmee de evenementenbranche zich het afgelopen jaar opnieuw lijkt te hebben uitgevonden.

Here to stay!

Zullen we hem dan nu maar overboord gooien, die traditionele eventvorm? Ophouden met terugkijken, de blik vooruit? Waar we halverwege vorig jaar - ondanks de dappere pogingen - nog bang waren dat alle online-oplossingen de doodsteek voor de evenementenbranche zouden betekenen, zijn we er inmiddels allemaal van overtuigd dat online geen vies woord meer is. 

Ook online kunnen we beleving bieden, ook online kan de boodschap van de opdrachtgever goed vertolkt worden. We zijn geen brandjes meer aan het blussen of snelle tussenoplossingen aan het zoeken. Online is veranderd in een goed alternatief. Dankzij de techniek die zich het afgelopen jaar razendsnel heeft ontwikkeld, maar ook dankzij een ultraflexibele en creatieve branche die zich niet zomaar de kaas van het brood liet eten, maar besloot het wiel opnieuw uit te vinden.

Palet aan mogelijkheden

Daar waar live op het moment van schrijven misschien even niet tot de waaier van opties behoort, is die waaier wél enorm uitgebreid. Hoe breng je je verhaal naar je publiek? Dat vraagstuk is alleen maar belangrijker geworden, maar misschien nog opvallender: het palet aan mogelijkheden is groter geworden. Daar waar live eerst hét antwoord was, zijn er nu veel meer antwoorden mogelijk. Wellicht past een online of hybride evenement beter bij het doel. Is het duurzamer. Kiest een opdrachtgever bewust voor een nieuwe vorm. Digitaal is daarmee een waardevolle toevoeging geworden, een nieuwe dimensie die de live-evenementen die straks zonder twijfel weer gaan plaatsvinden nóg waardevoller maakt. Zo worden digitaal en hybride een standaard onderdeel van de eventmix. Spannend? Ja! Maar angstaanjagend? Dat gelukkig niet meer! Digitaal is here to stay.

Alle creativiteit uit de kast

Maar áls we elkaar dan live gaan zien omdat live dé manier is om impact te maken, dan gaan we uitpakken: alle creativiteit kan uit de kast. Veel professionals zijn gaan nadenken over hun boodschap. Klopt de richting nog, past onze strategie nog bij wie we willen zijn? Zaken waar normaal geen tijd voor is, maar waar men nu noodgedwongen aan toekwam. Is dat alleen maar slecht? Integendeel! Daar waar alle plannen van tafel geveegd zijn, ligt een schoon canvas dat uitnodigt tot een frisse blik en design thinking. Welke wensen en eisen heeft mijn doelgroep? Wat zijn de doelstellingen? Een nieuwe manier van kijken die resulteert in ervaringen die van kop tot staart passen én kloppen. De taart mag straks misschien anders verdeeld zijn, de lijnen van het spel anders getrokken en het speelveld zelfs aangepast, het doel blijft hetzelfde.

Wíllen we straks eigenlijk nog wel terugkijken?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!