PHOTOFLYERPHOTOFLYER
Back Back Interview

Deze 3 event pioniers gingen je voor op de Duitse Eventbranche (1)

16 augustus 2019

Wij, als helpdesk voor de Nederlandse event-professional die kansen wil benutten in de Duitse eventbranche, reizen ons prachtige kikkerland af, op zoek naar antwoorden. Antwoorden op de brandende vraag: waaróm is de Duitse eventbranche nou zo interessant voor de Nederlandse eventprofessional? En dit keer is team Dutch geland bij 3 event pioniers die succesvol zijn op de Duitse eventbranche. Graag stel ik aan jullie voor: Mitchell Plaizier CEO van PHOTOFLYER, Edwin Petersen CEO van OCEANDIVA Unique Event Venues en Mark Muijrers, geschäftsführender Gesellschafter bij Mise en Place. Laat je inspireren!

  • OCEANDIVA
    OCEANDIVA
  • Mise en Place
    Mise en Place

PHOTOFLYER

PHOTOFLYER is de enige, echte, (analoge) marketing-tool die, door het inzetten van instax foto’s, mensen verbindt en betrekt, en onmiddellijke merksympathie creëert. Ideaal voor elk merk, wereldwijd, dat 1-op-1 contact maakt in een tijdperk waar digitaal de norm is.

OCEANDIVA Unique Event Venues

Sinds 2003 organiseert OCEANDIVA zakelijke en feestelijke evenementen in het hogere segment. Wij geven onze klanten een unieke en onvergetelijke ervaring op het water. Dit doen wij op onze varende evenementenlocaties in Nederland, België, Duitsland en binnenkort London (eind 2020).

Mise en Place

Mise en Place is een specialist voor flexibel personeel voor alle facetten van de horeca en heeft de ambitie om voor de student de beste werkgever te zijn in Europa. Door middel van een uitgerijpt selectie- en trainingssysteem garanderen wij aan onze relaties een hoge kwaliteit van onze 7000 studenten, die in Nederland, België en Duitsland bij ons werkzaam zijn. 'Making friends & creating synergy' is onze mission statement, welke wij ook door onze eigen initiatieven zoals HotelloTOP, the European Mise en Place Cup en the European Party Catering Association (EPCAS) in de praktijk omzetten.


Waarom is de Duitse eventbranche interessant voor jullie?

PHOTOFLYER
De Duitse eventbranche is een hele interessante markt, omdat wij via deze weg veel internationale merken kunnen bedienen, en dan vooral de merken die ook echt in Duitsland zelf actief zijn. We zijn met deze merken in aanraking gekomen door als standhouder aan BOE International deel te nemen. De Duitse merken Warsteiner, Mediamarkt, Bundesliga, Volksbank, Das Bild en Edeka zijn enkele van onze referenties waarmee we inmiddels zaken doen.

OCEANDIVA Unique Event Venues
In Duitsland worden er 3 miljoen events per jaar georganiseerd en er zijn meer dan 400 evenementenbureaus, daartussen zitten hele goede bureaus met een gigantische omzet. Ons aandeel op de Duitse evenementenmarkt groeit ieder jaar. Zo hebben wij nu al de hoogste omzet ooit behaald wat betreft evenementen in Duitsland, en het jaar is nog niet afgelopen! Dit geeft wel aan dat de Duitse branche interessant is voor ons.

Mise en Place
Duitsland is een economisch welvarend land en qua oppervlakte 9 keer zo groot als Nederland. Er zijn veel zeer grote bedrijven die enorme budgets voor beurzen/events & live communication beheren; voor deze evenementen is een grote behoefte aan flexibel personeel. Mise en Place speelt hierop in.


Hoe lang zijn jullie actief op deze markt?

PHOTOFLYER
We zijn al 17 jaar actief met PHOTOFLYER, waarvan inmiddels ook alweer 5 jaar op de Duitse markt.

OCEANDIVA Unique Event Venues
Wij zijn nu zo’n 10 jaar actief op de Duitse markt en die markt wordt steeds belangrijker voor ons.

Mise en Place
Nadat wij in Nederland zeer succesvol bleken te zijn met onze dienstverlening, hebben we in 1999 de stap naar Duitsland gewaagd.


Wat is jullie toegevoegde waarde op deze markt?

PHOTOFLYER
We hebben een unieke tool in handen en daarnaast klopt het bijbehorende verhaal van A tot Z; dat is ook echt noodzakelijk om Duitse opdrachtgevers voor je te winnen. Samen met Fujifilm voegen we met onze tool een medium toe aan het evenement en mede dankzij ons partnership met Fujifilm Duitsland slaat dit concept enorm aan. Het is van onschatbare waarde om een goede en vertrouwde lokale partner te hebben om de Duitse markt succesvol te betreden én te veroveren. In Duitsland hoef je niet aan te komen met praatjes over 'hoe goed' of 'hoe tof' we zijn. Kom goed voorbereid ter zake en presenteer een goed en bewezen product of dienst.

OCEANDIVA Unique Event Venues
OCEANDIVA heeft de faciliteiten van een evenementenlocatie met de mogelijkheden van een schip. Wij komen naar de klant toe en ieder evenement wordt volledig op maat gemaakt. Bij ons zijn de mogelijkheden eindeloos; een autolancering in het schip, een diner met uitzicht op de skyline van een stad, een modeshow inclusief catwalk of een zomerfestival waarbij de kade wordt benut. Daar bovenop zorgt een stuk varen voor dat extra 'WAUW'-effect en heb je meteen het voordeel dat je jouw gasten bij je houdt, ze kunnen tijdens een belangrijke presentatie bijvoorbeeld niet van boord.

Mise en Place
Onze mensgerichtheid. Onze 2500 Duitse jobpers kunnen bij ons een fantastische bijbaan beleven - middels onze eigen Mise en Place Academy heeft iedere jobper bij ons toegang tot een breed spectrum aan trainings, waar zowel vaardigheden als persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Onze jobpers zijn hierdoor gemotiveerder - en dat merkt de gast!

Binnenkort meer!

De pioniers vertellen binnenkort meer over de Duitse eventbranche. 

Door > Team Dutch

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!