Denemarken twee jaar gastland MICHELIN Gids Ceremonie Noordse landenDenemarken twee jaar gastland MICHELIN Gids Ceremonie Noordse landen
Back Back Nieuws

Denemarken twee jaar gastland MICHELIN Gids Ceremonie Noordse landen

08 November 2024

Michelin kondigt met trots aan dat de restaurantselecties voor de MICHELIN Gids Noordse landen in 2025 en 2026 in Denemarken worden gepresenteerd. Dankzij een samenwerking met de Food Organisation of Denmark, Visit Odsherred en Wonderful Copenhagen, zal Denemarken de komende twee jaar gastheer zijn van deze prestigieuze ceremonie.

In 2025 zal de ceremonie plaatsvinden in het Anneberg Kulturpark in Odsherred, terwijl de editie van 2026 georganiseerd wordt in de iconische Tivoli-tuinen in het hart van Kopenhagen. Deze samenwerking van twee jaar zal Denemarken’s indrukwekkende culinaire ontwikkeling vieren en promoten.

Een culinair succesverhaal 

Met maar liefst 31 sterrenrestaurants en een totaal van 101 aanbevolen eetgelegenheden in de 2024-editie van de MICHELIN Gids voor de Noordse landen, heeft Denemarken zich van een kleine speler tot een wereldwijde culinaire bestemming ontwikkeld. Bezoekers van over de hele wereld reizen nu naar dit land om buitengewone culinaire ervaringen op te doen. Deense chefs, die zowel natuurverkenners als innovatieve culinaire kunstenaars zijn, benadrukken de harmonie tussen land en zee, platteland en stad, rauwe ingrediënten en creatieve gerechten.

Belangrijke gasten 

Tijdens de ceremonie zullen alle chefs van restaurants met een MICHELIN-ster, evenals journalisten, influencers, partners en industrie-experts worden uitgenodigd. Hier worden de nieuwe MICHELIN-sterren, Groene Sterren en Special Awards onthuld.

Een viering van Deense gastronomie

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Guides: ‘We zijn enorm verheugd dat de MICHELIN Gids Ceremonie voor de Noordse landen de komende twee jaar in Denemarken zal plaatsvinden. Denemarken heeft een geheel nieuwe benadering van gastronomie ontwikkeld – duurzaam, innovatief en zeer onderscheidend. De ceremonies in 2025 en 2026 zijn de perfecte gelegenheid om de waarden en uniciteit van Deense gastronomische ontwikkeling te promoten.’

Morten Bødskov, minister van Industrie, Handel en Financiën van Denemarken: ‘Denemarken is een gastronomisch epicentrum, met trotse tradities en de gave van onze chefs om buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Ik ben trots dat Denemarken in 2025 en 2026 gastland is van de MICHELIN Gids Ceremonie, waar de wereld nieuwe Noordse sterren op het gastronomische toneel zal zien.’

Jacob Jensen, minister van Voedsel, Landbouw en Visserij, voegde toe: ‘Het gastheerschap van de MICHELIN Gids Ceremonie is een grote eer voor Denemarken. Het benadrukt dat we een stempel hebben gedrukt op de internationale culinaire scène. Onze chefs weten gastronomische meesterwerken te creëren met ingrediënten van uitzonderlijke kwaliteit. De gehele voedselketen – van grond tot bord – maakt van Denemarken een culinaire grootmacht, en ik ben trots op de innovatie, creativiteit en zorg die onze keukens en ingrediënten uitstralen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!