
Landgoed De Wilmersberg in De Lutte staat opnieuw op nummer 9 in de top 10 van best beoordeelde hotels van Nederland op reizigersplatform Tripadvisor. Daarmee behoort het hotel, in eigendom van Agfra Holding B.V., tot de 1% van beste hotels van de wereld. Ook is De Wilmersberg het enige grote hotel buiten de Nederlandse grote steden en in Twente met een notering in deze top 10.
Ambitie
Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft over De Wilmersberg: ‘Vanaf het moment dat wij tien jaar geleden van Amsterdam naar Twente verhuisden om leiding te gaan geven aan De Wilmersberg, was het onze ambitie om het fijnste hotel van Nederland buiten de grote stad te worden. Voor het tweede jaar op rij staan we in de top 10 op Tripadvisor. Dit is de directe waardering die onze gasten aan hun verblijf in ons hotel hebben gegeven en vooral een heel groot compliment voor het hele team, dat bestaat uit bijna 120 collega’s.’
Coulisselandschap
De Wilmersberg is het voormalige buitenverblijf van de Twentse textielfamilie J.B. Blijdenstein, die de villa bijna 100 jaar geleden liet bouwen. ‘Zeker na de coronaperiode, waarin wij in totaal vijf maanden gesloten zijn geweest, gaan er meer Nederlanders dan ooit op vakantie in eigen land. Veel gasten die wij nu ontvangen, zouden de wereld over reizen, maar zijn nu voor het eerst van hun leven in Twente. Als ze bij ons op het terras zitten en over het prachtige coulisselandschap met de grazende koeien uitkijken, wanen ze zich in Toscane of Zuid-Frankrijk’, aldus Githa.
Vooruitstrevende keuken
In de afgelopen jaren is er veel vernieuwd en verbeterd bij De Wilmersberg. Ieder jaar worden er kamers gerenoveerd en in 2017 werd de Wellnessboutique met sauna’s en beautysalon geheel vernieuwd. Chef-kok Ronald Bor is zeer vooruitstrevend met zijn keuken. Zo is de vraag naar vegetarische gerechten in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zó te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen.