De meest gezonde bedrijfslunch eet je in de FoodgymDe meest gezonde bedrijfslunch eet je in de Foodgym
Back Back Nieuws

De meest gezonde bedrijfslunch eet je in de Foodgym

10 oktober 2017

Deze week geeft het Philips Stadion het startschot naar een gezonde en sportieve levensstijl voor haar medewerkers. Een nieuw initiatief onder leiding van FoodforSports en Maison van den Boer, waarbij het personeelsrestaurant is omgetoverd tot een ‘Foodgym’, de gezonde speeltuin voor medewerkers.

FoodforSports biedt de juiste voeding op het juiste moment. Lekker, uitgebalanceerd eten en drinken, met focus op conditionele topprestaties voor hen die er alles uit willen halen wat er in zit. FoodforSports maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en volledig afgestemd op de medewerker.

Broertje van FoodforCare

‘Binnen PSV wordt bewustwording gestimuleerd op het gebied van voeding en beweging. Het vernieuwde personeelsrestaurant, de “Foodgym”, draagt hier absoluut aan bij. Het assortiment is een stuk gezonder geworden en per productsoort wordt uitgelegd waarom het een goede keuze is binnen je dagelijkse behoefte. Dit wordt gedaan door te communiceren met leerzame wist-je-datjes. Voedingswaarden, allergenen en persoonlijke voorkeuren; bijvoorbeeld of een gerecht binnen een vegetarisch voedingspatroon past. Maar ook worden medewerkers uitgedaagd om met elkaar een balletje te trappen na de lunch, een wandeling te maken of de trap te nemen’, aldus Jaap van Baar, financieel manager van PSV en trouwe lunchgast.

'FoodforSports is het broertje van FoodforCare, een unieke voedingsformule binnen het Radboudumc in Nijmegen, dat bijdraagt aan het welbevinden en herstel aantoonbaar bevordert. Natuurlijke energie voor, tijdens en na inspanning maakt het verschil. FoodforSports biedt daarom zowel voor medewerkers als topsporters de oplossing voor een gevarieerd en persoonlijk dieet of de lekkere snack in de ''voetbalkantine''. De zakelijke gasten worden in het Philips Stadion ontvangen met een speciaal banqueting concept waar ''brainfood'' wordt aangeboden, waardoor energie en het concentratievermogen worden verhoogd’, vertelt Roos Duijts, diëtiste FoodforCare.

Het Philips Stadion wil met dit initiatief een voorbeeld zijn, niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!