De lat ligt hoog in Green VillageDe lat ligt hoog in Green Village
Back Back Locaties

De lat ligt hoog in Green Village

07 september 2018

Een aankomst die verwachtingen wekt, een entree die deze in alle opzichten overtreft. Event-, vergader- en congreslocatie Green Village in Nieuwegein – direct achter het NBC Congrescentrum – presenteert zichzelf aan haar gasten met de grandeur van een buitenplaats. Van omliggende tuinen tot uitnodigende terrassen, van glazen orangerie tot intiem koetshuis. ‘Tot in elk detail willen we onze passie voor gastheerschap uitstralen. Zoals ook alle accenten in de architectuur, inrichting en aanleg met liefde voor het ambacht zijn aangebracht. Dat past naadloos bij de visie en stijl van ons familiebedrijf’, zegt Justin van Hooijdonk. Ze zijn eigenaren van het NBC Congrescentrum en – sinds 2006 – van de oude boerderij, die gaandeweg is omgebouwd naar de huidige toplocatie op het hoogste serviceniveau.

Rigoureus

Voor de gemeente Nieuwegein besloot tot aanleg van de nieuwe woonwijk Blokhoeve, lag er een golfbaan. Een oude boerderij – anno 1930 – omgeven door een lap onbewerkte grond deed inmiddels dienst als kroeg annex feestzaal. In 2006 kocht de familie Van Hooijdonk kavel en opstallen aan, besloot tot een upgrade van de accommodatie en maakte plannen voor verdere uitbreiding. Die kwam er in 2010 met de bouw van een koetshuis. De boerderij zelf werd in 2012 onder handen genomen. ‘Toch was het nog lang niet wat we voor ogen hadden’, vertelt Justin van Hooijdonk. ‘We wilden per se het serviceniveau omhoog hebben. Dat vereiste in onze ogen rigoureuze ingrepen.

  • De lat ligt hoog in Green Village
  • Justin van Hooijdonk
    Justin van Hooijdonk
  • De lat ligt hoog in Green Village
  • De lat ligt hoog in Green Village

Zo wilden we een forse uitbreiding van de zaalcapaciteit realiseren, maar ook de beschikbare parkeerfaciliteiten verruimen en de omgevende tuin aanpakken.’ Eind 2017 is gestart met deze ambitieuze plannen.‘We zijn toen voor drie maanden dicht gegaan.’ Dat was een ingrijpend besluit, bekent de ondernemer pur sang: ‘We draaiden top. Optimale bezetting, uitstekende reviews. En toch moest de deur dicht, om een totaal nieuwe locatie te realiseren.’

Handwerk

Ruim drie maanden duurde de verbouwing annex nieuwbouw. De totale capaciteit van de accommodatie werd verdrievoudigd: door de bouw van een extra in segmenten deelbare grote zaal en door de aanbouw van de volledig glazen orangerie. ‘Wat betreft de faciliteiten en de inrichting hebben we ingezet op stijl, klasse en exclusiviteit’, vertelt Van Hooijdonk. ‘We zien dat momenteel een industriële ambiance erg in trek is. De verleiding om in die trend mee te gaan als je met nieuw- en verbouw bezig bent, is groot. Maar dat is niet hoe wij het zien. Wij hechten aan luxe en comfort. We willen een uitstraling die onze gasten in elk facet van hun verblijf hier beleven als het beste en kwalitatief meest hoogstaande dat beschikbaar is.’ De lat lag dus hoog in tal van opzichten. Of het nu ging om het bestraten van de binnenterrassen – in visgraatmotief met handgebakken klinkers – of om het straatmeubilair, zoals lantaarns en hekwerk. ‘Hier is geen tuinarchitect aan het werk geweest, maar een tuinman. En hier hebben stratenmakers handwerk verricht. Stuk voor stuk ambachtslieden met passie voor hun vak, zoals wij dat hebben voor ons vak.’

Full service

Een rondleiding maakt duidelijk wat Van Hooijdonk en zijn mensen bedoelen. Niets in de inrichting oogt standaard, niets ook is aan het toeval overgelaten. De inrichting is licht, ruim en stijlvol en op details verfraaid met allerlei accenten en accessoires.In de orangerie is een interactieve sessie aan de gang waarin groepjes deelnemers binnen en buiten aan opdrachten werken. Het mooie weer helpt weliswaar een handje, maar de aanblik toont de bijzondere mogelijkheden van deze ruimte optimaal. Elders, in de foyer, staan enkele groepjes gasten te praten; kennelijk pauze in hun sessie. In het koetshuis is in de sfeervolle zaal een vergadering bezig. De deelnemers zullen later die middag in de naastgelegen bruine kroeg naborrelen. De exclusieve hapjes die dan worden geserveerd zijn gecreëerd door chef-kok Robbert van Dijk en zijn team. ‘Wij doen de catering volledig in eigen beheer, in onze eigen keuken hier. En ook daarbij is het beste niet goed genoeg. Onze visie daarachter? Willen we onderscheidend zijn, dan moeten we dit ook op dat vlak waarmaken.’ Net als waar het de technische faciliteiten betreft, voegt Van Hooijdonk toe. ‘We hebben het voordeel dat we in het congrescentrum natuurlijk ook beschikken over ervaren technici en een grote hoeveelheid apparatuur. Wat nodig is, hebben we beschikbaar. Altijd, op elk moment. Tot aan een eigen back-up faciliteit voor de Wifi toe.’

Welkom

In de benadering van opdrachtgevers zet het team van Green Village in op uitdagen en verrassen.‘Wij zoeken daarom de dialoog, willen weten wie de opdrachtgever is en wat diens verwachtingen van een verblijf bij ons zijn. Pas dan zijn we ook in staat om die te overtreffen’, stelt Van Hooijdonk. Meedenken, meecreëren, meeplannen … niet uniek, wel cruciaal in de benadering die Green Village heeft gekozen. Waarbij het om het even is of een trouwerij, een personeelsfeest, een workshop, een vergadering of een seminar de uitdaging is: ‘We zijn geen horecagelegenheid; hebben ook geen kassa. We bieden gastvrijheid. Welke genodigde voor welk type evenement zich ook bij de entree meldt, we willen dat hij of zij zich vanaf minuut één tot aan het vertrek welkom voelt. En dat is geen opdracht, dat zit in het Van Hooijdonk-dna. Al bijna 50 jaar.’

Door < Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.752 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.752 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!