De Events Tafel: Hoe kom je nu echt los van de wal?De Events Tafel: Hoe kom je nu echt los van de wal?
Back Back Nieuws

De Events Tafel: Hoe kom je nu echt los van de wal?

12 september 2018

Hoe krachtig is de lokale samenwerking in de evenementenbranche? In samenwerking met Merk Fryslân onderzocht High Profile Events wat de stand van zaken is in Friesland en hoe de rest van de Nederlandse evenementenbranche dit ervaart. Wat zijn de voordelen van samenwerken, welke middelen zijn ervoor nodig en welk beeld zou de regio moeten uitstralen naar de rest van Nederland (en daarbuiten)? Ook de rol van citymarketing en congresbureaus werd onder de loep genomen.

Nationaal onderzoek

We verstuurden een enquête naar Nederlandse opdrachtgevers met vragen over hoe zij Friesland, de events en de betrokken partijen denken. Maar we lieten ook Friese eventleveranciers aan het woord, wat voor beeld zouden zij graag willen uitstralen? Met veertien eventprofessionals namen we plaats aan de Events Tafel, die voor deze gelegenheid stond opgesteld in het Woudagemaal te Lemmer. Hoe willen zij de positie van Friesland in evenementenland versterken? Het werd een inspirerende sessie in een sfeervolle ambiance waarin kansen, uitdagingen en doelen voor Friesland als event- en congresregio langzaam maar zeker duidelijke vormen kregen.

Vraag het Events Magazine gratis aan

Dit is een artikel uit de komende magazine Events. Wil jij EVENTS ook ontvangen? Meld je hier aan.

Winnaar verloting

Via deze weg bedanken we alle deelnemers aan ons onderzoek. Onder iedereen die onze enquête heeft ingevuld, hebben wij een gratis hotelovernachting verloot voor 2 personen bij Hotel Post-Plaza in Leeuwarden, incl. diner en ontbijt, t.w.v. 200 euro. De winnaar van deze verloting is Nicolette de Haas.

Gefeliciteerd Nicolette, we wensen je een fantastisch verblijf toe in de culturele hoofdstad van Europa.

Fotocredits > Sjoerd van Dijk Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!