De Cocktailfiets viert 5-jarig jubileumDe Cocktailfiets viert 5-jarig jubileum
Back Back Nieuws

De Cocktailfiets viert 5-jarig jubileum

24 januari 2024

De Cocktailfiets bestaat 5 jaar en pakt groots uit. De cocktailbar op wielen zag in 2019 het levenslicht en groeide na de coronapandemie razendsnel uit tot een begrip in de cocktailbranche. ‘Veel evenementen en feesten werden ‘ingehaald’, toen ben ik er vol voor gegaan’, aldus oprichter Niels den Boogert. En met succes. Om dit bijzondere jubileum te markeren, organiseerde De Cocktailfiets op 19 januari een feest in de stad waar het allemaal begon: Rotterdam.

Het jubileumfeest

Een old school bakfiets, unieke cocktails en bartenders gehuld in Peaky Blinders outfits. Het recept voor een onvergetelijk feest, gevierd bij Dudok Aan De Maas. De avond werd bijgewoond door een diverse groep genodigden, waaronder vrienden en familie die het succes van het bedrijf vanaf het prille begin hebben meegemaakt. Ook zakelijke partners waren aanwezig, zoals cateraars en evenementenbureaus.

De Cocktailfiets: een innovatieve onderneming

Het idee voor De Cocktailfiets ontstond in 2018, toen Niels in Australië woonde en de kunst van het cocktail maken leerde. Terug in Nederland, startte hij vanuit zijn passie De Cocktailfiets. ‘Niet te veel denken, maar gewoon doen. Ik begon niet met een uitgebreid businessplan. Ik tikte een oude bakfiets uit 1930 op de kop en ben ervoor gegaan.’ Na de laatste lockdown zei Niels zijn vaste baan op om op zich volledig te storten op De Cocktailfiets. Sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid, in 2023 met maar liefst 62%.

De succesformule: entertainment op ieder evenement

De Cocktailfiets verkoopt geen cocktails, maar entertainment, zoals Niels het omschrijft. ‘We zijn geen standaard vierkante bar. De fiets is echt een eyecatcher waarmee je het verschil maakt op je evenement. De petjes, kleding en ons logo maken dat we echt een eigen merk zijn geworden.’ Bovendien shaken de bartenders meer dan de ‘standaard’ Pornstar Martini of Espresso Martini. ‘We vinden het leuk om gasten iets te laten proeven wat ze nog niet eerder op hebben.’

Uitbreiden in Europa

Voor de komende jaren hebben Niels en zijn team van inmiddels 12 bartenders ambitieuze plannen. In 2023 zetten ze voor het eerst voet op Belgische grond en de werkzaamheden worden hier dit jaar flink uitgebreid. Bovendien zal De Cocktailfiets nog meer zakelijke en particuliere evenementen onvergetelijk maken door unieke cocktails te schenken.

Foto: © Elise Maaskant Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!