Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel op hoogste puntCourtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel op hoogste punt
Back Back Nieuws

Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel op hoogste punt

28 januari 2019

Een bijzonder moment vrijdag 25 januari in Hoofddorp. Met het hijsen van de vlag werd het hoogste punt bereikt van de uitbreiding van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel. Op teken van technisch vastgoedbeheerder Dennis Talens en General Manager Martijn Beekhuis werd de Nederlandse vlag onder begeleiding van het Wilhelmus gehesen. De uitbreiding van het hotel met 112 hotelkamers, 2 meeting rooms en een auditorium is naar verwachting in juni 2019 gereed.

Onder leiding van hoofdaannemer Bakels & Ouwerkerk Bouwgroep wordt er hard gewerkt aan de nieuwe vleugel. 'Het is een droom die uitkomt. Na jaren voorbereiding is het fantastisch om nu dit hoogste punt met elkaar te vieren,' aldus Beekhuis. Rick Claus, CEO van Claus Company, nodigde zijn directie- en bouwteam uit om samen met hem dit feestelijke moment te vieren in passende outfits. Stuk voor stuk kregen de mannen een bouwoverall aangereikt. Ook Leo Claus was aanwezig, die in september zijn afscheid als CEO vierde maar nog verantwoordelijk is voor het bouwmanagement van de uitbreiding. Volgens de traditie werd het hoogste punt gevierd met pannenbier, voor deze speciale gelegenheid geserveerd uit kruiwagens.

De rondleiding

De gasten kregen gedurende een rondleiding vanaf de vierde verdieping naar de begane grond toelichting op het bouwproces. Bij het afdalen in het gebouw werden de contouren van de toekomstige hotelkamers steeds beter zichtbaar. 'Het hoogste punt vind ik persoonlijk het mooiste moment van de bouw. Overal gebeurt iets. Bovenin zie je veel ruwe bouw, en met elke verdieping die je afdaalt zet je voet in een omgeving die meer en meer gaat lijken op het eindresultaat. Dagelijks werken we met 80 tot 100 man in een vloeiende beweging achter elkaar door,' aldus Talens. En dat is te zien: op de 1ste en 2de verdieping zijn de ramen en kozijnen al geplaatst, worden de muren en plafonds afgewerkt en zijn de eerste tegels van de badkamer gelegd.

Afwerking

Nu het hoogste punt is bereikt, wordt aankomende week gestart met stucwerk en het afronden van de badkamers op de laagste verdiepingen. Rick Claus: 'de mock-up room is zo goed als gereed. Het maakt me trots om tijdens de rondleiding al veel positieve reacties te ontvangen over de nieuwe look-and-feel'.

Marriott

In de nieuwe vleugel worden twee nieuwe kamertypes toegevoegd, de Comfort King Room en 4 Studio's met long-stay faciliteiten. De Comfort King Room is een ruime kamer (24-27 m2) met floor-to-ceiling ramen en 55 inch Samsung Smart TV met Chromecast. De ruime studio (40 m2) heeft een eigen kitchenette en woongedeelte met loungebank. Met de Marriott app kunnen gasten met een telefoon hun kamerdeur openen of verzoeken doen voor extra service en andere wensen voorafgaand aan, tijdens en na hun verblijf.

Fotobijschrift > v.l.n.r.: Alexander Claus, Daniel Kaan, Rick Claus, Leo Claus, Martijn Beekhuis en Dennis Talens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!