Back Back Nieuws

Cateringbedrijven Grand, Taat & de Regt en Verhaaf overgenomen door Dudok Groep

11 januari 2016
Slechts weinig cateringbedrijven wisten de afgelopen jaren groei te realiseren. Hospitalitybedrijf Dudok Groep wist in de krimpende markt haar catering tak echter uit te breiden met maar liefst drie nieuwe aanwinsten: Grand, Taat & de Regt en Verhaaf. Dudok Groep wil de krachten van deze cateraars bundelen met de expertise van de bestaande cateringonderdelen Ma Guise en Maitre Frederic, waarbij het eigen signatuur van ieder afzonderlijk bedrijf niet verloren mag gaan. De gemeenschappelijke factor van de bedrijven is een hoge kwaliteit als het gaat om service en food. Basis van de cateringtak van Dudok Groep is het culinair centrum in Berkel en Rodenrijs. Dudok Groep mag zich met deze aankoop de nummer twee partycateraar van Nederland noemen.

Uitbreiding kennis en bereik
Taat & de Regt, Verhaaf en Grand waren oorspronkelijk onderdeel van Jaarbeurs Catering Services, onder de noemer 360 FoodEvents. Henk Kroneberg voorheen directeur van 360 FoodEvents zal nu de functie van Commercieel-Directeur gaan vervullen. Voor de smaakmakers, de mensen die met passie voor de verschillende labels hebben gewerkt, blijft de werkgelegenheid gegarandeerd. De drie cateringlabels voegen zich bij de cateringbedrijven die Dudok Groep al eerder aan zich wist te binden: Ma Guise en Maitre Frederic. Hiermee haalt Dudok Groep niet alleen veel kennis in huis, het bereik van de catering tak groeit ook behoorlijk. Opereerde de catering tak van Dudok Groep in eerste instantie vooral in de regio Rotterdam, nu kan het groot Randstedelijk gebied bediend worden. Kwaliteit is de gemeenschappelijke factor, maar de onderlinge bedrijven hebben allemaal een eigen gezicht en dat moet behouden blijven. Zo staat Taat & De Regt bekend als een statige cateraar met 125 jaar ervaring, richt Maitre Frederic zich op het hoogste segment en heeft Grand een landelijk signatuur. De merken mogen wat Dennis Rens (directeur cateringtak Dudok Groep) betreft nog meer gaan leven, nog meer een eigen gezicht krijgen. ‘Juist de keuzemogelijkheid die wij als groep kunnen bieden, is van deze tijd. Alle bedrijven krijgen daarom de vrijheid om in hun eigen stijl te ondernemen binnen de Dudok Groep.’

Geen concessies aan kwaliteit
Een cateraar kan zich onderscheiden door mooi eten te maken en de organisatie van de catering tot in perfectie te organiseren. Dat is waar de cateringbedrijven van Dudok Groep stuk voor stuk in moeten uitblinken, volgens Dennis Rens. ‘Je kunt een partij tenslotte niet over doen, het moet in één keer goed zijn. Onze kracht is dat wij altijd voor kwaliteit kiezen, dat staat voorop. Daar doen we geen concessies aan. We kiezen altijd voor het allerbeste product, dat passend is bij de partij en de klant. Het zou bijvoorbeeld voor de hand liggen dat wij altijd voor de patisserie van Dudok kiezen, maar we schakelen regelmatig andere partijen in omdat die soms gewoon beter aansluiten bij de wens van de klant.’

Krachten bundelen
Dudok Groep is sinds 1991 een toonaangevend bedrijf in de hospitality- evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten en locaties als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Café Restaurant In de Doelen, Restaurant Hotel Quartier Du Port, K&B, Mart Café, Café Rotterdam, Osteria Vicini, Cruise Terminal Rotterdam en Het Heerenhuys.

Eigen identiteit
Het hoofdkantoor van de cateringtak binnen de Dudok Groep is gevestigd in Berkel en Rodenrijs, onder de rook van Rotterdam. In het pand is een smaakkamer aanwezig, waar klanten door middel van proeverijen de stijl van de cateraars kunnen ondervinden. Het maakt de betrokkenheid groot en houdt de lijnen kort, aldus Dennis Rens. De centrale vestiging in Berkel biedt de cateringtak van Dudok Groep een solide achterkant waarin ze hun eigen identiteit nog verder kunnen ontwikkelen. Daarbij biedt het de afzonderlijke cateringbedrijven de mogelijkheid om de krachten te bundelen en know how te delen. Omdat de eigen identiteit van de vijf cateringbedrijven Ma Guise, Maitre Frederic, Verhaaf, Grand en Taat & De Regt behouden moet blijven, zullen ze onder hun eigen titel blijven opereren.

Foto: Dennis Rens (fotocredits Vincent van Dordrecht)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!