BUDD blaast cateringsector nieuw leven inBUDD blaast cateringsector nieuw leven in
Back Back Nieuws

BUDD blaast cateringsector nieuw leven in

08 september 2020

Nieuwe speler BUDD easy catering ziet dat de rol van eten op het werk drastisch is veranderd. We eten minder dagelijks in een bedrijfskantine, maar als we samenkomen is goed eten belangrijker dan ooit. De gloednieuwe cateraar speelt hierop in en lanceert daarom BUDD.nl, je nieuwe beste vriend voor betaalbare catering. 

The Food Line-up

Maartje Nelissen en Willem Treep zijn de initiatiefnemers van BUDD en de ondernemers achter cateringbureau The Food Line-up. Ze ontwikkelden in 2019, ter voorbereiding op een eventuele recessie, het toekomstbestendige en betaalbare businessmodel van BUDD. Niet wetende dat het concept zo snel zo relevant zou zijn: 

Duurzaamheid betaalbaar

Maartje Nelissen: ‘We zijn minder vaak op kantoor en in live meetings en nog nauwelijks op (zakelijke) evenementen. Dus als collega’s of relaties samen zijn, is lekker en verantwoord eten belangrijker dan ooit. En dat is precies waar BUDD voor staat. Het concept past binnen bijna ieder budget vanwege het vaste menu, waarvan de ingrediënten wisselen met het seizoen. Onze branche draait op maatwerk en is daardoor erg arbeidsintensief. Doordat we hier met BUDD vanaf stappen maken we duurzaamheid superbetaalbaar.’

Crowd pleasers: van plaatpizza’s tot ‘less meat’ balls

BUDD is toegankelijke, betaalbare en grotendeels plantbased catering voor bijvoorbeeld een kwartaalmeeting of een vrijdagmiddagborrel. Het menu van BUDD is makkelijk online te bekijken en snel te bestellen. Ook werkt het bedrijf aan een abonnementsservice. Het assortiment bestaat altijd uit crowd pleasers: comfort food dat iedereen lekker vindt. Van plaatpizza’s en frisse salades, tot ‘less meat’ balls en verse brownies. BUDD start met lunch voor € 16,50 en borrel voor € 15,50 per persoon, inclusief drankjes.

Toekomstbestendige catering 

Catering die toekomstbestendig is, wat betekent dat? Op je bord zie je dat terug in grotendeels plantaardige gerechten. Indien er vlees geserveerd wordt, dan altijd hybride: bijvoorbeeld een ‘less meat’ ball van maar 25% vlees. Voedselverspilling wordt tot een minimum beperkt door precies de juiste hoeveelheid te serveren. Indien er toch iets overblijft, neem je dat makkelijk mee in een BUDD doggy bag. Het bedrijf werkt er naartoe om zo snel mogelijk klimaatpositief te zijn, uiterlijk in 2022.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!