Boekpresentatie ter ere van jubilerend ArcheonBoekpresentatie ter ere van jubilerend Archeon
Back Back Nieuws

Boekpresentatie ter ere van jubilerend Archeon

05 augustus 2019

Onlangs vond de overhandiging plaats van het Fotoboek ‘De mensen van Archeon’ en kinderboek ‘Op avontuur! Op ontdekkingsreis in Archeon’ aan Kees van Velzen, wethouder Alphen aan den Rijn. Dit ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Museumpark Archeon.

Kees van Velzen, wethouder Alphen aan den Rijn, met in zijn portefeuille Museumpark Archeon mocht in zijn hoedanigheid als locoburgemeester het fotoboek ‘De mensen van Archeon’ in ontvangst nemen. ‘Archeon is Alphen aan den Rijn’, verkondigde Kees van Velzen bij het doorbladeren van het fotoboek. Hij kreeg een extra fotoboek mee voor de burgemeester Liesbeth Spies die door haar vakantie er niet bij kon zijn.

Hommage

Het fotoboek gemaakt naar aanleiding van 25 jaar openstelling is een geesteskind voor de eigenaren Jack en Monique Veldman. Door de fotograaf Hans Doderer zijn de schitterende foto’s, zoals Kees van Velzen ook beaamde, in weer en wind gemaakt van de vele medewerkers en vrijwilligers. In feite een hommage aan de medewerkers en vrijwilligers, want zonder hen zou het succes van het museumpark nooit aan de orde zijn geweest. Het boek bevat ook een scala aan inspirerende verhalen.

Schrijvers van de Ronde Tafel

Tijdens een gezellige lunch werd er nagepraat over het kinderboek ‘Op avontuur! Ontdekkingsreis in Archeon’ dat door de Schrijvers van de Ronde Tafel (een collectief van zestien schrijvers die kinderboeken schrijven vanuit een historisch perspectief) Martine Letterie, Joyce Pool en Lydia Rood werd gepresenteerd. De schrijfsters lichtte een tipje van de sluier op over hoe zij boeken schrijven, dit gaat gepaard met veel onderzoek, reizen en interviews.

Beide boeken zijn vanaf heden verkrijgbaar in de museumwinkel van Archeon.

 

Op de foto: Archeon directeur Jack Veldman (l) en wethouder Kees van Velzen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!