
Continuïteit niet in gevaar
De vraag hoe Hutten als familiebedrijf te behouden, houdt Bob Hutten al lange tijd bezig. Zijn vele nevenactiviteiten in besturen en als coach van beginnend ondernemers plus de wens de continuïteit van Hutten te waarborgen, leidden er twee jaar geleden toe dat Bob de leiding van Hutten overgaf aan het directieteam. Bob: ‘Mijn beide dochters studeren nog, voorlopig komt er dus geen vierde generatie aan het roer. Daarnaast moet ik het zo organiseren dat het bedrijf door kan gaan en de continuïteit niet in gevaar komt wanneer er met mij iets zou gebeuren. Ik ken Drees al heel lang en sinds september 2019 is hij innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. Uiteindelijk heb ik voor hem gekozen vanwege zijn kwaliteiten om visie om te zetten in strategie en de gedeelde waarden die hij als mens nastreeft op het gebied van mens en natuur.’
Creativiteit en innovatiekracht
En toen kwam corona. In overleg met het directieteam ben ik tijdelijk weer aan boord gestapt en is deze overdracht even uitgesteld. We weten echter niet hoe lang deze situatie nog bestaat. Iedere onderneming moet zijn flexibiliteit en veerkracht in het hier en nu laten zien en creativiteit en innovatiekracht naar de toekomst toe. Voor mij is dit dan ook het juiste moment het stokje echt over te geven, zodat iemand waarin ik veel vertrouwen heb ons na deze crisis nog beter kan positioneren.’
Verbinden centraal in leiderschap
Drees Peter van den Bosch is momenteel innovatiemanager bij het open innovatienetwerk Foodsquad. Na tien jaar in diverse functies gewerkt te hebben binnen marketing en sales, startte hij in 2009 Willem&Drees om producent en consument weer met elkaar te verbinden. Drees Peter van den Bosch: ‘Hutten wil innoveren, steekt haar nek uit en maakt zich hard voor thema’s die de komende jaren door deze crisis alleen maar belangrijker worden. Het belang van goede voeding en een gezonde leefstijl en een duurzamer voedselsysteem met transparante ketens zijn daar voorbeelden van. En vergeet gastvrijheid niet: hoe gaan we de beste energiehaarden creëren waar medewerkers, gasten, patiënten en bewoners zich fijn voelen? Ik heb enorm veel zin om met deze thema’s aan de slag te gaan en een heldere koers met duidelijke keuzes uit te zetten.’