Bjorn van den Berg ontwerpt luxe exclusieve fles voor evianBjorn van den Berg ontwerpt luxe exclusieve fles voor evian
Back Back Nieuws

Bjorn van den Berg ontwerpt luxe exclusieve fles voor evian

24 december 2018

evian® en Bjorn van den Berg hebben hun krachten gebundeld en samen een exclusieve collectie evian® Limited Edition flessen gecreëerd voor de Nederlandse markt. Deze exclusieve collectie van de evian Limited edition is op 19 december gelanceerd in Hotel TwentySeven te Amsterdam. Elf jaar geleden werkte evian® voor het eerst samen met een modeontwerper, toen met Christian Lacroix. In 2017 heeft evian speciaal voor de Nederlandse markt een 18-tal flessen uit de collectie van Chiara Ferragni laten decoreren door goudsmit Bas Verdonk. Het succes van een exclusieve limited collectie van evian® vroeg om een vervolg. 

Dit jaar heeft Bjorn van den Berg de evian® Pure bottle een verrassende twist gegeven. De nieuwste collectie straalt elegantie en exclusiviteit uit, dankzij de verfijnde touch van Bjorn. Voor zijn designs liet Bjorn zich inspireren door de feestdagen en samen met evian® ontwikkelde hij een uniek concept: 'Something to give', 'Something to share' en 'Something to cherish'. De fles is in een prachtige verpakking gehuld (to give) en siert met de feestdagen de kersttafel, waarbij familie en vrienden het water met elkaar delen (to share). Ten slotte kan de exclusieve kristallen hanger van de fles losgekoppeld worden en als cadeau aan een dierbare gegeven worden (to cherish). In de doos treft men de ketting aan waaraan de kristallen hanger bevestigd kan worden. Deze exclusieve ketting en hanger zijn misschien nog wel het belangrijkste element van de fles; tijdens de feestdagen draait het juist om dierbare herinneringen delen met familie, vrienden en geliefden.

Fragile

Het ontwerp van de fles is afgeleid van een van de laatste collecties van Bjorn, genaamd 'Fragile'. In deze collectie staat de puurheid van de mens centraal en heldere kristallen spelen de hoofdrol. Het gezicht van deze collectie is Loiza Lamers die in 2015 Hollands next top model won en dit jaar kandidaat is in het populaire televisieprogramma expeditie Robinson. Om die reden is zij ook het gezicht van deze exclusieve limited edition.

Deze collectie is in verschillende Amerikaanse televisieshows te zien geweest, waaronder de talkshow van Ellen DeGeneres en America's Got Talent, en is gedragen door celebrities als Mel B en Viktoria Modesta. Daarnaast is de kristallen hanger die verwerkt is op de fles afkomstig uit de exclusieve prêt-a-porter collectie van Bjorn, die hij dit najaar heeft gelanceerd.

Fashion statement

De exclusieve evian® Limited Edition van Bjorn van den Berg is een heus klapstuk, een juweel op iedere gedekte tafel. Bjorn ontwierp voor deze exclusieve Limited Edition collectie van evian® een speciale beugel, waar hij zorgvuldig enkele kristallen op plaatste. De hals van de fles wordt zo voorzien van een prachtige decoratie in de vorm van een soort cachet, tevens het symbool van elkaar omarmen. Bjorn: 'Het design is krachtig en puur. Het vakmanschap van twee disciplines – puur water en luxe designs – is samengesmolten en de kristallen hanger zorgt als het ware voor de connectie.'

evian®: pioniersgeest

evian® natuurlijk mineraalwater is afkomstig uit het hart van de Franse Alpen, een uniek geologisch gebied in de wereld. Gedurende meer dan 15 jaar baant het water zich een weg door de rotsen en op die reis werd het verrijkt met karakteristieke mineralen. Evian® zet zich al meer dan 20 jaar in om de natuur in de omgeving van de bron te beschermen om de uitzonderlijke kwaliteit van evian® natuurlijk mineraalwater te bewaren. Evian® natuurlijk mineraalwater is van nature zuiver en evenwichtig en voldoet perfect aan de hydratatiebehoeften van iedereen, de hele dag door.

Het merk heeft altijd een pioniersgeest gehad en is de belichaming van haar iconische live young state of mind: een enthousiasme om de wonderen van deze wereld te ontdekken en onze ogen te openen voor nieuwe en inspirerende ervaringen met het vermogen zich te verwonderen als een kind. Sinds 2007 creëerde evian® jaarlijks een Limited Edition fles samen met 's werelds meest prestigieuze ontwerpers, onder wie Paul Smith, Jean-Paul Gaultier, Issey Miyake en Kenzo. In elke samenwerking worden zuiverheid en speelsheid feestelijk samen gebracht– een herinterpretatie van de evian® spirit in kunst en design.

Over Bjorn van den Berg

Bjorn van den Berg is een luxury designer in hart en nieren. Zijn passie voor luxe materialen en verfijnde afwerking is ongekend en zijn ontwerpen stralen dan ook vakmanschap en internationale allure uit. In 2011 begon zijn avontuur als designer en in 2012 lanceerde hij zijn eerste commerciële label. Zijn werk heeft in grote internationale magazines gestaan, zoals Harpers Bazaar, BASIC magazine, Schön magazine en nog vele andere titels. Het succes van Bjorn bleef niet onopgemerkt, ook niet in Hollywood. Zijn exclusieve custom made designs zijn geliefd bij sterren als Nicki Minaj, Gwen Stefani, Kelly Rowland en Demi Levato. Zijn extravagante stijl, oog voor detail en vermogen om out of the box te denken worden zeer gewaardeerd door zijn cliënten.

Fotocredits > Ivo de Kok

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!