Binnenkort in Magazine Events: Famous Flavours, partycatering vereist durfBinnenkort in Magazine Events: Famous Flavours, partycatering vereist durf
Back Back In magazine Events

Binnenkort in Magazine Events: Famous Flavours, partycatering vereist durf

22 juni 2022

Waar tafelgasten expliciet kiezen voor dat ene restaurant vanwege de unieke signatuur van de chef kok, ontbreekt die culinaire relatie tussen bezoeker en keuken bij events. Toch schuilt voor Jasper Gronert van Famous Flavours juist daarin zijn uitdaging. ‘Eventcatering vereist durf’, zegt de bevlogen chef. In magazine Events gaan we in gesprek met deze gepassioneerde vakman!

Met een mix van trots en verwachting in zijn glinsterende ogen wacht hij de reactie af. De zachtzoete pastel de nata, geserveerd bij een beker kwaliteitsthee, kan niet anders dan rekenen op waardering. Hij weet het. Immers, zijn persoonlijke handtekening staat eronder, Jasper Gronert, Executive chef kok. Dan kan het alleen maar beter dan het beste zijn. De lat ligt hoog. Voor hemzelf en voor zijn werkgever. Famous Flavours is in 2008 opgericht door Tobias Overgoor, een toegewijde Patron Cusinier met een hart voor smaak. Anno 2022 maakt het cateringbedrijf deel uit van de Compass Group. Famous Flavours organiseert vanuit ervaring en expertise onderscheidende culinaire evenementen, zowel in de zakelijke markt als particulier in het hogere segment. Er wordt exclusief samengewerkt met sterrenkoks als Richard van Oostenbrugge en Jacob Jan Boerma.

Elke dag nieuwe kansen

Na ruim twee decennia opleiding en ervaring op het hoogste niveau wordt Jasper op het spoor gezet van Famous Flavours, dat al langer op zoek is naar een hooggekwalificeerde chef-kok: ‘Ik had vrijwel geen ervaring met catering en dus zag ik het vooral als een uitdaging. Ik moest me bewijzen in een opdracht voor een echte klant: een diner voor Philips, inclusief planning en tasting.’ De deal was daarna snel gesloten. De actuele agenda biedt Jasper dagelijks volop nieuwe uitdagingen en ervaringen. Elke dag is anders, biedt nieuwe kansen. En er is nog uitdaging genoeg: ‘Partycatering vereist durf. Sowieso zijn Nederlanders lastige eters; die willen rund, kip en kalf. Waarom geen lam, denk ik dan. En dus neem ik vaak lam mee in mijn menu’s. Het mag best eens flink verrassend zijn. Sowieso ben ik wel een beetje coquille-moe.’

Proefexemplaar?

Het hele artikel van Henny Beijer vol met overheerlijke voorbeelden lees je in het nieuwe Magazine Events. Wil jij Events ook ontvangen? Meld je hier aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!