Binnenkort in Magazine Events: De (duurzame) ambities van het ScheepvaartmuseumBinnenkort in Magazine Events: De (duurzame) ambities van het Scheepvaartmuseum
Back Back Nieuws

Binnenkort in Magazine Events: De (duurzame) ambities van het Scheepvaartmuseum

25 november 2022

Een Amsterdamse, unieke landmark waar je exclusief kunt samenkomen in een inspirerende ambiance. Met indrukwekkende historische verhalen binnen handbereik, is Het Scheepvaartmuseum dé locatie bij uitstek om een bijeenkomst, diner of evenement met inhoud te combineren. In een mooi uitgebreid artikel in het aankomende Magazine Events vertelt hoofd commerciële zaken Ronald van Lopik over hun uitdagende ambitie om in 2030 ecopositief te zijn en de wereld ook daadwerkelijk iets terug te geven.

Al direct steekt Ronald enthousiast van wal wanneer we het Open Plein – bij uitstek dé plek voor evenementen – betreden. ‘Elke keer verwonder je je opnieuw over het mooie licht dat hier binnenkomt. De glazen dakconstructie met het prachtige lijnenspel maakt dat de lijnen overdag -net hoe de zon binnenkomt- als het ware dansen over de witte wanden van het binnenplein. En in de avond, bijvoorbeeld tijdens evenementen, kan je hier ontzettend goed spelen met verschillende kleuren belichting. De speciale tegels op de vloer zorgen voor een goede akoestiek, waardoor het minder als een klankkast wordt ervaren.’ Het Open Plein is gedurende openingstijden van deze locatie, die a priori als openbaar museum toegankelijk is, als het ware het verkeersplein voor bezoekers. Vanuit hier is nagenoeg elke ruimte te bereiken. Voor evenementen leent het open Plein zich, buiten openingstijden, uitstekend voor grootse sit-down dinners (tot 600 gasten) of recepties tot 1.000 personen. Naast het Open Plein beschikt Het Scheepvaartmuseum over drie karakteristieke Kamers, die ook tijdens openingstijden voor bijeenkomsten in te zetten zijn, een boardroom en het nieuwe drijvende terras.

Proefexemplaar?

Benieuwd wat Ronald nog meer vertelt over de mogelijkheden en de missie van Het Scheepvaartmuseum? Je leest het uitgebreide interview in Magazine Events 2022-02. Ontvang je graag een proefexemplaar? Aanvragen kan hier!

 

Tekst: Angelique Aalders

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!