Foto > Jorrit LousbergFoto > Jorrit Lousberg
Back Back In magazine Events

Binnenkort in Events: Keukens in Amsterdam Arena zijn net zo groen als de grasmat

03 november 2017

De Amsterdam ArenA wil zo groen worden als de grasmat. Het klimaatneutrale voetbalstadion, dat ook fungeert als concerttempel, congrescentrum en evenementenlocatie, is al jarenlang een podium voor duurzame innovaties. Naast zonnepanelen, de opslag van energie, reductie van transportkilometers en efficiënte afvallozing, is ook het cateringconcept verduurzaamd.

In de keukens van de Amsterdam ArenA geen gaspitjes meer, maar elektrische kooktoestellen. Beide cateraars, Maison van den Boer en Label Hospitality bereiden de hapjes volgens het Nieuwe Koken: veel groenten, weinig vlees. Label Hospitality heeft samen met Jonathan Karpatios van restaurant Vork en Mes het Label Green opgericht, dat zich toelegt op duurzame, biologische catering. Zakelijke gasten in de Amsterdam ArenA krijgen daardoor gezonde en vaak verrassende culinaire innovaties voorgeschoteld, zoals carpaccio van watermeloen, soep van knolselderij, gemarineerde aardbeien en een bitterbal van bietjes. In het komende Events Magazine lees je meer over de duurzame en eerlijk bereide hapjes in de Amsterdam ArenA.

Dit is een artikel uit de komende magazine Events. Wil jij EVENTS ook ontvangen? Meld je hier aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!