Bijzondere wijnproeverijen bij Steam & Wijnbar Solo VinoBijzondere wijnproeverijen bij Steam & Wijnbar Solo Vino
Back Back Nieuws

Bijzondere wijnproeverijen bij Steam & Wijnbar Solo Vino

30 oktober 2017

Op maandag 16 oktober en vrijdag 20 oktober gaven vier Sommeliers uit Zimbabwe een unieke interactieve presentatie over ‘Blind Proeven’ voor een aantal genodigden bij wijnbar Solo Vino by La Galleria in Scheveningen en een geheel Zuid Afrikaanse barbecue bij Steam.

Zimbabwaanse sommeliers

Voor de eerste keer in de geschiedenis deden vier Zimbabwaanse Sommeliers mee aan het Wereldkampioenschap Blind Proeven, dat op zaterdag 14 oktober in Bourgondië plaats vond. ‘De sommeliers hebben zich uit een moeilijke situatie in Zimbabwe opgewerkt naar toprestaurants in Kaapstad. Hun bijzondere levensverhalen en ambities zijn zo inspirerend, dat Solo Vino & Steam Scheveningen hebben besloten deze vier jonge mannen uit te nodigen in Nederland en het verblijf geheel te verzorgen. Een erg uniek bezoek dus’, aldus eigenaar Damiano D’Alba van Solo Vino & Steam Scheveningen. De komst van de vier sommeliers naar Nederland werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van Solo Vino Wijnbar & Import en Steam Scheveningen.

De Zimbabwanen zijn destijds uit hun economisch slecht draaiende geboorteland naar Zuid-Afrika getrokken, omdat er daar meer te verdienen viel. Ze gingen daar in hotels werken en werkten zichzelf op tot sommeliers. ‘Maar eens hoop ik terug te keren naar Zimbabwe’, aldus één van de sommeliers die werkt in restaurant: ‘The Test Kitchen’ in Kaapstad, een van de beste zaken van heel Zuid-Afrika.

Het resultaat: twee avonden genieten

De eerste avond vond plaats op 14 oktober in wijnbar Solo Vino by La Galleria.  De Zimbabwanen gaven op deze feestelijke avond een interactieve demonstratie wijnproeven. Tijdens het diner, wat bestond uit een 4-gangen menu met Italiaanse gerechten, liepen de sommeliers ook rond. Gasten konden vragen stellen en de sommeliers vertelden over de wijnen en hun verhaal. Ook werd er blind wijn geproefd door de gasten. Tevens waren er Italiaanse wijnproducenten aanwezig, namelijk Valter Fissore en Matteo Pola uit Piemonte.

De volgende avond waren er verschillende Zuid-Afrikaanse wijnimporteurs waaronder, Noordman wijnimport, Vinites, van Leersum Dranken en Kwast Wijninkopers aanwezig. Bij deze wijnimporteurs konden gasten voor een vast bedrag allerlei wijnen proeven. Ook aan de Zimbabwaanse sommeliers konden vragen gesteld worden door de gasten en zij vertelden tevens hun bijzondere verhaal. Verder werd er rond gegaan met de lekkerste Zuid-Afrikaanse hapjes van de barbecue, oftewel een walking braai. De avond werd afgesloten met een speciaal Zuid-Afrikaans zang en dans optreden door de drie sommeliers. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!