Bedenk een unieke naam voor jouw evenementenbedrijf in vier stappen!Bedenk een unieke naam voor jouw evenementenbedrijf in vier stappen!
Back Back Nieuws

Bedenk een unieke naam voor jouw evenementenbedrijf in vier stappen!

01 augustus 2022

Het is natuurlijk niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt. Het bedenken van een naam voor je bedrijf in de evenementenbranche. Zeker wanneer je net actief bent in de branche kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je jezelf profileren ten opzichte van je concurrenten? Een goede naam, die aansluit bij de evenementen die je wilt organiseren, is simpelweg gewoon een must. Het is zelfs zo’n enorme must dat dit, wanneer je geen goede naam hebt, je eigen graf al gegraven hebt voordat je begint met je bedrijf.

Zorg dat je weet wat je gaat doen

De evenementenbranche is natuurlijk ontzettend breed. Zorg dat je van tevoren goed op papier zet wat jij met jouw bedrijf gaat doen. Ga je bijvoorbeeld voor een bedrijf op het gebied van foodtruckfestivals? Ga je muziekevenementen organiseren? Of ga je diensten, zoals een rondleiding, aanbieden in jouw favoriete stad? Het zijn allemaal evenementen. Maar bij lang niet iedere categorie past iedere naam.

Ga in gesprek met de mensen om je heen

Het bedenken van een unieke naam, die goed aansluit bij je doelgroep, bedenk je niet even in een avondje op de bank voor de televisie. Daar is echt meer voor nodig. Ga in gesprek met de mensen om je heen, mentoren en coaches. Wanneer je een tof idee of concept hebt bedacht is het toch ontzettend gaaf om dit met de mensen om je heen te delen? Daarnaast kun je ze, tijdens zo’n gesprek, ook vragen naar hun mening en wat voor namen ze zouden bedenken als zij in jouw situatie zouden staan. Misschien vind je het helemaal niets en sluit het helemaal niet aan, het helpt je uiteindelijk wel in je zoektocht naar de perfecte naam.

Brainstormen it is!

Nadat je al met een aantal mensen in je omgeving hebt gespard over jouw nieuwe bedrijfje kun je een stap verder gaan. Haal lekkere hapjes en drankjes in huis. Nodig je vrienden, familie en zakelijke relaties bij je thuis uit. Fix heel veel pennen en papier en ga aan de slag met een brainstormsessie. Het grote voordeel van een brainstormsessie is namelijk dat iedereen gewoon kan zeggen wat in hem of haar opkomt. Er zijn geen foute antwoorden. Hierdoor komen er allerlei leuke ideeën waar je in je eentje waarschijnlijk helemaal op uit was gekomen. Het goede antwoord hoeft er niet tussen te zitten. Tijdens een brainstormsessie draait het namelijk ook helemaal niet om het vinden van het juiste antwoord. Wel om het vinden van leuke ideeën.

Maak gebruik van een generator

Heb je allerlei mogelijkheden verzameld? Dan moet je nog steeds de keuze maken. BNG kan je helpen met het vinden van een naam voor jouw evenementenbureau. Door de generator te gebruiken kun je gemakkelijk en snel ideale mogelijkheden naar voren krijgen. Na het invullen van een aantal woorden gaat de computer voor je aan de slag om met mogelijkheden te komen. Heb je een maximaal aantal tekens in gedachten? Dan kun je ook die informatie meegeven aan de generator.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!