Festivalseizoen nu écht van startFestivalseizoen nu écht van start
Back Back Nieuws

Festivalseizoen nu écht van start

13 juni 2022

Het festivalseizoen is officieel van start. Na twee jaar afwezigheid is iedereen er dan ook meer dan klaar voor. Dat de evenementenbranche drukker is dan ooit tevoren is geen geheim, maar dat vindt niemand erg nu eindelijk alles weer volgens het oude recept gedaan kan worden. Na een druk pinksterweekend zat ook afgelopen weekend weer vol met festivals. Dat houdt zo de komende maanden nog wel even aan.

Door heel het land waren afgelopen weekend tientallen evenementen te vinden, waaronder Mañana Mañana in Laren, Happy Feelings in Amsterdam, Verknipt in Utrecht, Boothstock in Rotterdam, OHM in Delft en het Parkpop Festival in Den Haag. De laatstgenoemde is een bijzondere, want Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland, en wordt al sinds 1981 georganiseerd waar zowel nationale als internationale artiesten optreden.

Komend weekend

Dit weekend staan er ook weer mooie festivals op de planning. Pinkpop is van vrijdag 17 tot zondag 19 juni terug in Landgraaf. Naast Pinkpop is er ook nog Mystic Garden in Amsterdam, Stadspark Live in Groningen, Central Park Festival in Utrecht en Den Haag Outdoor. Genoeg te doen voor de dans- en muziekliefhebbers, maar ook voor de organisatoren.

Juni festivalmaand

Juni is altijd al een drukke festivalmaand geweest, maar dit jaar heerst er een groot personeelstekort en dat maakt de organisatie van al deze evenementen een stuk lastiger. Veel personeel is in de afgelopen twee jaar namelijk ander werk gaan doen. ‘We gaan ervan uit dat het allemaal lukt, al zal je soms ergens wat langer moeten wachten. Zeker bij meerdaagse festivals is er in het begin even een piek qua drukte, maar daarna valt het wel mee’, zegt Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in gesprek met Metro.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!