Back Back Nieuws

Aanbieders bedrijfsuitjes opgelet: 2015 is het jaar van online reserveren en mobiel betalen

28 januari 2015
Verschillende marketingtrends geven aan dat 2015 het jaar wordt van het online reserveren en mobiel betalen. In de hotelwereld is dit allang het geval: in Nederland worden 70% van de hotelkamers online geboekt en betaald. Outdoorbedrijven en aanbieders van bedrijfsuitjes blijven daar voorlopig ver achter. Uit onderzoek blijkt dat 62% van de outdoorbedrijven en bedrijven die activiteiten verhuren, nog geen online reserverings- en betaalmogelijkheid aanbieden, terwijl de klant dit ondertussen wel verwacht. Want die is in zijn privéleven gewend zijn hotel en vakantie online te reserveren. Slechts 13% van de bedrijven in de outdoorbranche biedt de mogelijkheid aan om online te reserveren en te betalen.

Oude gewoontes
Er dreigt daardoor een enorm gat te ontstaan tussen de verblijfsrecreatie en de activiteitenbranche als het gaat om online reserveren en mobiel betalen. Veel outdoorbedrijven houden vast aan oude gewoontes (‘We hebben het altijd al zo gedaan’) en ze vrezen flink te moeten investeren in nieuwe, dure systemen. Dat kunnen ze er niet bij hebben. Veel bedrijven zitten al in zwaar weer vanwege de economische crisis en de nieuwe WKR-regeling.

Totaalsysteem
Voor dit probleem zijn er meerdere oplossingen. Eén van de meest voor de hand liggende is gebruik te maken van bestaande systemen, die door en voor de markt zijn gemaakt. Zoals het concept leisureking.eu: dit is een gratis totaalsysteem, dat te koppelen is aan de website, zodat boekingen en betalingen online geautomatiseerd worden. Outdoor- en verhuurbedrijven kunnen hun klanten via dit systeem online laten reserveren en betalen, waarna de klanten digitaal een betalingsbevestiging ontvangen. ‘Dit systeem bestaat reeds sinds 2009, maar is nog niet bij iedereen bekend,’ vertelt Ernest Veldhuis, accountmanager van leisureking.eu. ‘Het concept is een prima en kosteloze oplossing voor outdoorbedrijven en aanbieders van bedrijfsuitjes, die hun diensten online willen verkopen. Ik verwacht voor deze bedrijven in 2015 een snellere groei dan voor de bedrijven, die het boeken en betalen nog op de traditionele manier doen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!