'Aan tafel met Micky Hoogendijk' op Domein Oogenlust'Aan tafel met Micky Hoogendijk' op Domein Oogenlust
Back Back Nieuws

'Aan tafel met Micky Hoogendijk' op Domein Oogenlust

07 december 2017

Voor de vierde keer organiseert Oogenlust in samenwerking met Galerie Hans Persoon ‘Aan tafel met’. Na Jimmy Nelson, Bas Meeuws en Mart Visser wordt fotografe Micky Hoogendijk komend voorjaar overgevlogen uit LA om plaats te nemen aan tafel. Tijdens een exclusief diner, bereid door chef-kok Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve** geeft Hoogendijk een presentatie van ‘The Nudes’. 

Aan tafel met Micky Hoogendijk

Ruim 250 gasten krijgen 19 april 2018 de mogelijkheid deel te nemen aan een diner op Domein Oogenlust. Tijdens het diner, bereid door chef-kok Dick Middelweerd van restaurant de Treeswijkhoeve**, presenteert Micky Hoogendijk haar meest recente project ‘The Nudes’. Dit project kenmerkt zich door beelden die hun kracht ontlenen aan de zichtbare kwetsbaarheid van de modellen. Hoogendijk neemt de gasten mee in haar verhaal en vertelt over haar drijfveer.

Micky Hoogendijk

Hoogendijk verdiende haar sporen als actrice en als fotomodel. Sedert enige jaren is zij succesvol als fotograaf. Met haar onderwerpen als gender, maskers en haar inspiratie ontleend aan de zeventiende-eeuwse portretkunst, is het werk van Micky een intrigerende toevoeging aan het grote aanbod van autonome fotografie. Zij blijkt een goede regisseur, maar heeft ook de gave de modellen zover te krijgen dat zij hun masker laten vallen en zich kwetsbaar durven op te stellen. Juist aan die kwetsbaarheid ontlenen haar beelden dan ook hun kracht. Dit komt vooral tot uiting in haar laatste project ‘The Nudes’. Heldere iconische beelden die doordringen tot de ziel kenmerken haar fotografie. 

Expositie

Aan tafel met Micky Hoogendijk is de Grand Opening van Hoogendijks verkooptentoonstelling ‘Through the eyes of others’. Haar mooiste en krachtigste foto’s rondom de thema’s religie, maatschappij, androgynie en mythologie worden tentoongesteld. Hoogendijk wil de kijker graag aan het denken zetten door het delen van bijzondere verhalen van mensen en culturen die op zoek gaan naar hun kwetsbaarheid en vrijheid om te zijn wie ze willen zijn.

De expositie vindt plaats van 19 april t/m 19 mei 2017 plaats in de showroom van Oogenlust en bij de aangrenzende Galerie Hans Persoon.

Diner bijwonen?

Gasten krijgen de mogelijkheid dit diner bij te wonen. Een all-in arrangement kan gereserveerd worden voor € 160 per persoon. Voor reserveringen of meer informatie: aantafelmet@oogenlust.com of aantafelmet@galeriehanspersoon.nl  . 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!