2000 archeologen in Maastricht2000 archeologen in Maastricht
Back Back Nieuws

2000 archeologen in Maastricht

30 augustus 2017

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 2 september vindt in Maastricht het prestigieuze internationale congres van de European Association of Archaeologists (EAA) plaats.

In MECC Maastricht komen er zo’n 2000 archeologen uit de hele wereld bij elkaar, volgen een indrukwekkend programma en kunnen kiezen uit wel 175 sessies. Naast deze sessies is er een maatschappelijk programma dat plaatsvindt in Limburg en in de Euregio. De EAA heeft 2.500 leden uit meer dan 50 landen van alle continenten en is daarmee de op één na grootste archeologische vereniging in de wereld. Het congres is mede tot stand gekomen met steun van de Provincie Limburg.

Maastricht: building bridges

Dit 23e EAA-congres heeft als thema Building Bridges en de Sint Servaasbrug is inspiratie voor het logo en voor het thema. Maastricht bouwt niet alleen bruggen in de tijd, maar ook bruggen over rivieren, grenzen en culturen. De stad kijkt dit jaar immers terug op 25 jaar Verdrag van Valetta en op 25 jaar Verdrag van Maastricht: Europe Calling!

Programma voor inwoners en bezoekers van de stad

Tijdens de EAA vinden er op diverse plekken bijeenkomsten, activiteiten en tentoonstellingen plaats. Zie de website van Gemeente Maastricht voor een overzicht. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!