Back Back Nieuws

Zomerse Pasen breekt alle records

26 april 2011
De warmste Pasen sinds zeer lange tijd zorgde voor een uitermate goed begin van het toeristisch seizoen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) hebben ruim een miljoen buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorgebracht.

Vakantie in eigen land
Vergeleken met vorig jaar zijn dit er 200.000 meer. Daarnaast gingen er zo’n 550.000 Nederlanders op vakantie in eigen land. Vorig jaar waren dat er zo’n 250.000. Ook ondernamen Nederlanders zo’n 25 miljoen uitstapjes in eigen land. Alle bezoekers samen besteedden dit jaar tijdens Pasen zo’n 750 miljoen euro in Nederland.

Bestedingen Paastoerisme
De toeristische sector is van groot belang voor de Nederlandse economie: met Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land zo’n 550 miljoen euro. De ruim een miljoen buitenlandse dag- en verblijfstoeristen gaven zo’n 200 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen dus zo’n 750 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak. Ook qua bestedingen verbreekt Pasen 2011 hiermee alle records.

 

Foto: De Pers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!