Zo huur je een bus voor je volgende reisZo huur je een bus voor je volgende reis
Back Back Nieuws

Zo huur je een bus voor je volgende reis

13 juni 2022

Bij het organiseren van groepsuitjes, schoolreisjes, vakanties en andere meerdaagse dagtochten in binnen- en buitenland is het huren van een bus essentieel. Afhankelijk van de groepsgrootte kan iedereen in een bus om gezamenlijk de reis te maken. Dat maakt het eenvoudiger voor de groep, milieuvriendelijker, en overzichtelijker voor de reisleiding. Het huren van dergelijke bussen is gelukkig enorm eenvoudig en toegankelijk. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden?

Een bus huren voor grote groepen
Je hebt ze vast en zeker wel eens zien rijden: een bus vol feestende fans onderweg naar een stadium voor een belangrijke sportwedstrijd, of lange slingers touringcars met kinderen die op knappe wijze door de smalle straten manoeuvreren om op schoolreisje te gaan. Vaak wordt busverhuur ingeschakeld om grote groepen mensen naar hun bestemming te vervoeren. Een bus kan tot wel 90 personen tegelijk voorzien van een comfortabele zitplek.

Wie nu denkt dat er alleen bussen beschikbaar zijn voor grote groepen heeft het mis. Er zijn ook busverhuur bedrijven die kleinere bussen verhuren die ongeveer 20 personen kunnen vervoeren. Afhankelijk van het gezelschap kunnen er verschillende bussen ingezet worden om de juiste groepsgrootte van alle luxe te kunnen voorzien.

Hoeveel kost het huren van een bus?
De kosten voor het huren van een bus of touringcar lopen sterk uiteen. De belangrijkste pijlers voor de prijs van busverhuur zijn de vertrekplaats en de bestemming. Afhankelijk van het aantal kilometers dat de chauffeur af moet gaan leggen wordt een offerte opgemaakt. Houdt er ook rekening mee dat er extra kosten worden gerekend voor het beschikbaar stellen van de chauffeur, bijvoorbeeld tijdens een excursie of meerdaagse (buitenlandse) reis. Als de chauffeur op een specifieke locatie op de groep moet wachten, zal dat extra kosten met zich mee brengen.

Dit zijn de duurste maanden om een bus te huren
De prijs van busverhuur is niet alleen afhankelijk van het aantal bussen dat je wil huren en de kilometers die je van plan bent te gaan maken. De hoogte van de offerte is ook afhankelijk van de (verwachte) drukte. De populairste en dus duurste maanden zijn mei, juni, juli en september. Met name net na de meivakantie is het organiseren van schoolreisjes een gewoonte. Ook dan zullen de prijzen flink hoger liggen dan wanneer je je reis buiten deze maanden hebt gepland.

Ga uitgerust op pad
Dankzij busverhuur is het reizen met grote groepen veel gemakkelijker geworden. Voor de reisleiding is het makkelijker om de groep te tellen en bij elkaar te houden. Tijdens de reis kan de reisleiding tevens de gehele groep in één keer in de bus aanspreken en informeren. Voor de groep wordt het ook allemaal stukken eenvoudiger. Zij verzamelen zich op een locatie, worden daar opgepikt en hoeven zich verder nergens zorgen over te maken. De chauffeur rijdt hen naar hun bestemming en zorgt voor de nodige tussenstops. Ook wanneer het tijd is om de reis weer te vervolgen na een activiteit of dagtrip staat de chauffeur gewoon weer klaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!