Zo belangrijk zijn smartphones bij een eventZo belangrijk zijn smartphones bij een event
Back Back Nieuws

Zo belangrijk zijn smartphones bij een event

25 februari 2022

Na twee jaar weinig tot geen event mogelijkheden vanwege coronamaatregelen, mogen we weer! Sinds 25 februari 2022 gelden er voor de meeste evenementen geen extra coronaregels meer. Dat betekent geen maximale bezoekersaantallen, geen mondkapjes en geen verplichting om afstand te houden meer. Alleen voor grote evenementen die binnen plaatsvinden, is Testen voor toegang verplicht. Bezoekers zullen dan een negatief testbewijs moeten kunnen tonen. Dit doet het overgrote deel waarschijnlijk op hun mobiel. Op welke manier kunnen smartphones eigenlijk nog meer erg handig zijn op een event?

Digitale entreetickets scannen

 

Mensen die bij de entree van een evenement de coronatoegangsbewijzen zullen moeten controleren, zullen hiervoor in de meeste gevallen een smartphone gebruiken. Deze kan echter natuurlijk op nog meer manieren worden gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is voor het scannen van entreetickets. Nu tegenwoordig events in haast alle gevallen gebruikmaken van e-tickets, kun je deze ook snel en gemakkelijk met een ticketscanner checken.

 

Wat heb je nodig: een ticketscanapp geïnstalleerd op telefoons met een groot en duidelijk scherm en een goede camera. Om niet een al te grote investering te hoeven doen, graag ook een beetje vriendelijk geprijsd. Aanraders: de Samsung Galaxy A22 en de Motorola moto g100.

 

Programmering en eventuele wijzigingen communiceren naar bezoekers

 

Bezoekers tonen dus in veel gevallen hun entreetickets op hun mobiel, en ook coronatoegangsbewijzen zolang deze nog mogelijk zijn. Hun mobiel hebben ze dus toch al op zak. Als organisator kun je hier ook handig gebruik van maken, zodra bezoekers voorbij de entree van het evenement zijn. Via een app of website kun je bezoekers de programmering laten bekijken. Zo hoeven ze niet rond te lopen met losse papiertjes met daarop het dagprogramma. 

De programmering van evenementen wordt daarnaast ook nogal eens last minute gewijzigd. Bijvoorbeeld door weersomstandigheden, optredens die uitlopen en geplande activiteiten die plots toch niet door kunnen gaan. In die gevallen is het bijzonder handig als je bezoekers hier zo snel mogelijk van op de hoogte kunt brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door mensen via Bluetooth een link met de programmawijzigingen te sturen, of deze informatie URL overal op het event te vermelden.

 

Digitaal betalen voor bijvoorbeeld horeca

Tot slot is het voor zowel de organisator van een evenement als bezoekers erg gemakkelijk als er snel en contactloos digitaal betaald kan worden. Bijvoorbeeld voor hapjes of drankjes. Er zijn diverse betaalsystemen waarmee bezoekers met de bankapp op hun smartphone gemakkelijk kunnen afrekenen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!