Back Back Nieuws

Zeeuwse ondernemers komen bijeen voor een blik op de toekomst

04 februari 2016
Het gaat goed met het toerisme in Zeeland. Er komen steeds meer buitenlandse toeristen naar de provincie. Maar hoe staat het met de Nederlandse gast en wat is daarbij de rol van de digitale klantreis? Tijdens de Vakdag – Hoe bereik je de gast? komen ondernemers uit de Zeeuwse recreatiesector bijeen voor een blik op de toekomst. Het evenement wordt gehouden op 16 februari in Omnium te Goes.

Vooruitblik toeristisch seizoen 
De consument van vandaag de dag heeft hoge eisen aan hoe en waar hij op vakantie gaat, hij heeft al heel veel gezien en gedaan, en wil op andere manieren geïnformeerd worden. De gast wil geen producten meer afnemen, maar belevenissen. Een van de succesvolle voorbeelden hierbij is de Hollandse Mosselcampagne door de VVV in Duitsland. Ook is VVV Zeeland volop bezig met de ontwikkeling van diverse inspiratiepunten. Tijdens de Vakdag zal Patrick Polie (directeur VVV Zeeland) vooruitblikken op wat ons in het toeristenseizoen 2016 nog meer te wachten staat.

Programma
Tijdens de Vakdag zijn er in de ochtend twee gratis inloopsessies. De ‘Opmars van de Camper’ en het ‘Jaaroverzicht van de 111 WereldTrends’. Een korte blik in de trends en kansen voor recreatie en toerisme, specifiek voor de recreatieondernemer. In de middag is er een interactieve workshop over marketing waarbij ondernemers zich bezighouden met een 10punten verbeterplan voor hun marketing.

De resultaten van het eerste pop-up pretpark van Nederland
Top of flop? Hoe is het afgelopen met het eerste pop-up pretpark van Nederland? Arianne Jansen (Communicatie & Marketing) van Omnium vertelt over de effecten van het  super zomerfestival in Goes. Wat bracht het hen aan naamsbekendheid maar ook aan extra omzet? Gevolgd door een rondleiding ‘Op wereldreis door het tropenbos’.

Foto: Het tropenbos van Omnium

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!