Back Back Nieuws

Zakenreizigers lijden onder het reizen

08 augustus 2012
Werknemers die frequent zakelijk reizen, blijken aanzienlijk meer last te hebben van een lager concentratievermogen, meer stress en een verminderde productiviteit in vergelijking met hun niet-reizende collega’s.

Belangrijkste conclusies
Dit is één van de belangrijkste conclusies van een onderzoek, gedaan in opdracht van AirPlus International, mondiale aanbieder van oplossingen voor de betaling van en de analyse bij zakenreizen. Zo blijkt onder andere dat het dagelijkse herstelpercentage van reizende werknemers slechts 14% was, terwijl dit percentage bij niet reizende collega’s op 26% lag.

Kwaliteit van het herstel
De kwaliteit van het herstel laat bij de zakenreizigers met een score van -35 (uit -100 tot +100) ook te wensen over, vergeleken met +81 bij de groep niet-reizenden. Tijdens het onderzoek is gebruik gemaakt van de ‘BodyguardTM’, een apparaat speciaal ontworpen om hartslagvariaties te monitoren. Deze technologie heeft gedurende 72 uur reizigers met niet-reizigers te vergeleken.

Extra druk op personeel
Lian Wolfs, directeur Benelux bij AirPlus, licht toe: ‘Dat reizen een effect heeft op onze productiviteit en concentratievermogen was al langer bekend. De economische omstandigheden van de afgelopen jaren kunnen ertoe hebben geleid dat organisaties extra druk op hun personeel zetten in het belang van kostenbesparingen. Door aanpassing in het reisbeleid kunnen organisaties de productiviteit van hun personeel eenvoudig verhogen, zodat ze fris en gemotiveerd op hun afspraken verschijnen’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!