Back Back Nieuws

Zakenreizigers gaan mee met de technologische ontwikkelingen

25 juni 2015
Zakenreizigers gebruiken steeds vaker nieuwe tools en apps, geïnspireerd op de privé reissector. Tegelijkertijd worden ze zich bewust van grootschalige trends zoals de deeleconomie. Belangrijke innovaties zoals Big Data, virtuele creditcards en sociale media maken de weg vrij voor nog meer 'markets of one' maatwerk. Deze term staat voor de mate waarin diensten worden afgestemd op persoonlijke voorkeuren en die klanten een gevoel van exclusiviteit geven.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) naar reistrends en prioriteiten waar 127 travelmanagers en 1,080 reizigers aan hebben deelgenomen: 'Faster, smarter, better?'.

Technologie en trends
Hoewel reizigers nog altijd hun zorg uiten over zaken als gegevensbeveiliging, blijken ze bereidt om deze veranderingen te accepteren zolang deze het leven beter en gemakkelijker maken. Vooral doordat aanbieders steeds nieuwe manieren vinden om deze zaken aan te pakken in hun aanbod.

Het onderzoek laat zien dat 35% van de travelmanagers van plan is deze technologieën en trends die zij als belangrijk beschouwen in hun reisprogramma’s op te nemen. Nog eens 38% overweegt om dit ook te gaan doen. Van degenen die van plan zijn deze trends te integreren, wil 56% dit het komende jaar nog aanpakken.

'Technologische veranderingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Nieuwe manieren om reizen te boeken, te beheren en te ervaren vinden sneller hun weg naar de markt. Nu de wereld in toenemende mate met elkaar in verbinding staat, verandert daarmee ook de rol van de TMC: wij helpen klanten hun weg te vinden in deze verandering. We bieden daarvoor zelf deze nieuwe technologieën aan en zorgen ervoor dat onze klanten voordeel kunnen halen uit de gegevens, afkomstig van deze technologieën', aldus David Moran, executive vice president, Global Enterprise Strategy.

Over het onderzoek
Dit is CWT’s meest uitgebreide onderzoek (kwalitatief en kwantitatief) naar trends in de branche. Meer dan 1,080 reizigers en 127 travel managers wereldwijd hebben meegewerkt aan dit onderzoek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!