Back Back Nieuws

Zakenreiziger duurder uit door hotelboekingen buiten reisbeleid

12 augustus 2012
Onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) wijst uit dat gemiddeld 54 procent van de zakenreizigers een hotel boekt buiten de voorschriften van hun werkgever. Hierdoor is men vaak duurder uit voor hotelovernachtingen omdat geen gebruik wordt gemaakt van vooraf onderhandelde tarieven. Zelfs bij het best beheerde reisbeleid komt dit voor.

Analyseren van reispatronen
Naast oplopende hotelkosten bemoeilijkt het boeken buiten de voorgeschreven kanalen bedrijven het snel kunnen opsporen van hun reizigers bij calamiteiten. Ook is het lastig om op deze wijze een goed inzicht te krijgen in de totale reisuitgaven en het analyseren van de reispatronen.

Assistentie
CWT biedt bedrijven op allerlei manieren assistentie bij het naleven van de richtlijnen in het reisbeleid. Het is een feit dat veel hotels niet zijn opgenomen in de centrale reserveringssystemen (CRS). Deze zogenaamde non-CRS hotels dienen apart geboekt te worden via fax, telefoon of e-mail en dit neemt veel kostbare tijd in beslag.

CRS by CWT
Met een nieuwe tool van CWT behoort dit tot het verleden. CRS by CWT maakt het mogelijk om de onderhandelde tarieven van dergelijke hotels toch te laden in de reserveringssystemen. Hierdoor kunnen alle hotels tegelijkertijd worden geboekt met een vlucht-, trein- of autoreservering. CRS by CWT is nu wereldwijd beschikbaar voor de belangrijkste reserveringsystemen Amadeus, Sabre en Travelport.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!