Back Back Nieuws

Zadkine start met Wentink Event Academy

17 april 2012
Met het zetten van de handtekeningen werd afgelopen donderdag het startsein gegeven voor de nieuwste opleiding van Zadkine in Rotterdam: de Wentink Event Academy. Een feestelijk moment waarbij de betrokkenheid van bedrijven uit de evenementenbranche centraal stond.

 

Ondertekening convenant

Met de ondertekening van het convenant door Frank Wentink en directeuren van Zadkine Rob de Jong en Franklin Vingtes, is de samenwerking voor de nieuwe opleiding een feit. Frank Wentink is nauw betrokken bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie, genaamd Wentink Event Academy. Het lesmateriaal wordt in samenwerking met Frank geschreven en daarbij zal hij ook gastcolleges verzorgen.

 

Oog voor details

‘Helaas wordt er wel eens gerommeld in de branche. Een goede opleiding is daarom van belang. Toekomstige medewerkers moeten weten hoe ze een goed evenement moeten organiseren. Dat betekent het benadrukken van details. Ik ben er trots op dat Zadkine de opleiding naar mij heeft vernoemd’, aldus Frank Wentink.

 

Actuele leerstof

Ook diverse andere toonaangevende bedrijven en deskundigen op evenementengebied hebben middels een intentieverklaring aangegeven betrokken te willen blijven bij de inhoud en ontwikkeling van de opleiding. Op deze manier blijft de leerstof actueel en sluit deze aan bij de behoeftes van het werkveld. Dit is een van de belangrijkste pijlers van Zadkine.

 

Leren van vaardigheden

Een evenementenorganisatie uit Hilversum: ‘Het is goed dat er een opleiding voor evenementen is die aansluit bij de behoefte van de evenementenmarkt. De lessen moeten niet alleen praktijk gericht zijn, maar ook de studenten meer vaardigheden geven wat betreft de communicatie rondom evenementen.’

 

Start opleiding

De aanmeldingen verlopen goed en aankomende studenten hebben nog een paar maanden de tijd om deze opleiding te ontdekken. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de info dagen op 19 april en 20 juni. De nieuwe driejarige niveau 4 opleiding is afgestemd op de wensen en behoeftes van het werkveld. Studenten leren alles over het organiseren van evenementen zoals sportevenementen, beurzen, concerten, festivals, congressen en seminars. Het leren doen ze op school, maar vooral ook daarbuiten door projecten en stages.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!