Yes, evenementen mogen weer!Yes, evenementen mogen weer!
Back Back Nieuws

Yes, evenementen mogen weer!

23 juni 2020

Vanaf volgende week woensdag, 1 juli mag de eventindustrie weer los. Op voorwaarde dat er gereserveerd wordt en een gezondheidscheck gedaan kan worden. Dit gaat morgenavond bekend gemaakt worden door minister president Rutte. Dit wordt geschreven door NOS.nl.

Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Daarnaast mogen er geen opstoppingen ontstaan bij de deur. Kan dat allemaal niet, dan geldt een maximum van 100.

Ook voor buiten

Ook voor bijeenkomsten in de buitenlucht worden de mogelijkheden verruimd. Als daar voldoende afstand wordt gehouden en een triage wordt gehouden, gelden er ook geen beperkingen meer. Zonder de triage geldt een maximum van 250 aanwezigen.

Het is goed nieuws voor onder andere theaters, bioscopen en kerken. Daar mogen nu niet meer dan 30 mensen naar binnen, terwijl er wel vaak ruimte is voor meer, ook met de nodige afstand. Ook voor horecagelegenheden, uitvaarten en bruiloften betekent het een belangrijke versoepeling.

‘Het kabinet vindt dit verantwoord’, zegt politiek verslaggever Ron Fresen. ‘Het aantal besmettingen is heel laag. En het kabinet ziet ook dat het draagvlak voor de beperkingen aan het afnemen is, omdat mensen de strengheid ervan niet meer begrijpen. Met deze versoepeling hopen ze te laten zien dat er weer veel kan in ons land, er is meer vrijheid, maar nog wel op 1,5 meter afstand.’

Reserveren verplicht

Voor alle bijeenkomsten wordt reserveren verplicht. Dat is noodzakelijk om bij een eventuele uitbraak van het virus snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

Wat de versoepelingen betekenen voor grote evenementen, zoals feesten en voetbalwedstrijden, is nog niet helemaal duidelijk. Organisatoren daarvan kunnen vanaf 1 juli weer een vergunning aanvragen. Burgemeesters beslissen daar dan over. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de eerste vergunningen zijn verleend, want organisatoren moeten wel aantonen dat ze zich aan de corona-eisen houden. Volgens de bronnen is het niet de bedoeling dat er nu ineens weer grote popfestivals gehouden worden, maar een klassiek concert in een park zou wel weer moeten kunnen.

Bron > nos.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!