XSAGA en De Vries Producties starten samen XSAGA FestivalsXSAGA en De Vries Producties starten samen XSAGA Festivals
Back Back Nieuws

XSAGA en De Vries Producties starten samen XSAGA Festivals

19 december 2017

Festivals meer beleving, echte connectie en hogere kwaliteit geven, wordt het doel van het nieuwe XSAGA Festivals. XSAGA Festivals is een initiatief en samenwerkingsverband van twee bewezen en gerenommeerde productiebureaus: De Vries Producties en live & communicatie bureau XSAGA. De Uitmarkt 2018 en de feestelijke viering van 50 jaar Bijlmer zijn de eerste twee grote en kwalitatieve festivalprojecten van XSAGA Festivals waarbij Frans de Vries als producent leiding zal geven.

Groeiend belang en blijvende impact

Met dit nieuwe initiatief onderstrepen XSAGA en De Vries Producties het groeiende belang en de blijvende impact van goede festivals. Beide bureaus hebben de afgelopen jaren veel specifieke kennis opgedaan met het succesvol organiseren van events en festivals. De Vries Producties heeft al 25 jaar ervaring met toonaangevende en gewaardeerde festivals als De Uitmarkt in Amsterdam, het Vondelpark Openluchttheater en het Kwaku Summer Festival in de Bijlmer. XSAGA is al jaren erkend marktleider in de wereld van live communicatie, zoals de spectaculaire heropening van het Rijksmuseum, de Nationale Museumweek en het jaarlijkse Allerhande Kerstfestival voor Albert Heijn. Beide bureaus gaan binnen dit nieuwe label hun krachten bundelen om daarmee nieuwe synergie te creëren tussen de twee bestaande domeinen.

Meer mogelijkheden voor sociale en culturele festivals

Frans de Vries: 'Deze kwalitatieve samenwerking geeft onze partners in de culturele en sociale sector een veel stevigere en ook meer strategische basis voor de organisatie van hun festivals. Met XSAGA Festivals schuiven twee werelden ineen en bieden wij partners een breder pakket aan mogelijkheden.'

Patrick Roubroeks (XSAGA): 'Het belang van festivals neemt toe. Mensen en merken hebben steeds meer behoefte aan direct en écht contact. Sociale- en culturele festivals behoorden echter nog niet tot de scope van XSAGA. Deze samenwerking met De Vries Producties geeft die nu gewenste verbreding. In een wereld waarin digitale communicatie de boventoon lijkt te voeren, is de kracht van 'live' essentieel om mensen te verbinden en merkvoorkeur te creëren en te behouden.'

XSAGA en De Vries Producties blijven ook als zelfstandige merken en bedrijven bestaan, met hun eigen klanten en eigen projecten. XSAGA Festivals komt daar nu als nieuwe projectorganisatie bij.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!