Back Back Nieuws

Workshop: Muzikale ervaring met Company in concert

01 december 2013
Wie wordt de strakke drummer?
Wie wordt de swingende bassist?
Wie blijkt geweldig te kunnen zingen?

Ron Tromp en zangeres Astrid Oud hebben een muziekworkshop ontwikkeld. ‘Je bespeelt de instrumenten allemaal zelf en natuurlijk wordt er bij gezongen. Door middel van eenvoudige methodes is het mogelijk om in korte tijd een popliedje te spelen. Je hoeft GEEN ervaring te hebben met het instrument dat je uitkiest’, vertelt de enthousiaste Ron Tromp.

De workshop in het kort
Ron: ‘We nemen een compleet instrumentarium mee (drums, twee gitaren, basgitaar, toetsenbord, percussie en microfoons). De deelnemers hoeven absoluut geen ervaring te hebben met het instrument dat ze uitkiezen dus koudwatervrees is niet nodig. De deelnemers gaan zelf de band samenstellen (een zanggroep en de muzikanten), een bekend popliedje repeteren en opnemen. Als het eerste liedje is opgenomen worden de rollen omgedraaid. Er worden twee liedjes op de cd gezet en er wordt een cd-hoes gemaakt met foto's van de muzikanten, zangers en zangeressen.’

De workshop kan in heel Nederland gegeven worden voor groepen van 8 tot 45 deelnemers. Er kan worden gekozen voor een korte workshop van ongeveer twee uur waar een liedje wordt opgenomen of een lange workshop van ongeveer drie uur waar twee liedjes worden opgenomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!