Back Back Nieuws

Woonbootbewoners door Canal Company verwend met een bloemetje

30 maart 2015
De Amsterdamse rederij Canal Company – die vorig jaar haar dertigjarig bestaan vierde – ging vorige week op bezoek bij een belangrijke groep mensen waarmee het rondvaartbedrijf iedere dag te maken heeft; bewoners van woonboten in - en ook buiten - de grachtengordel. Aan alle woonbootbewoners en buren van de Canal Company kantoren wordt een bosje bloemen overhandigd om hen te bedanken voor het afgelopen jaar en het nieuwe toeristische seizoen feestelijk in te luiden!

Dialoog
Ondanks de aanhoudende regen voeren op vrijdag 27 maart vier teams van Canal Company-medewerkers met sloepen vol tulpen door de Amsterdamse grachten om de bewoners met een bloemetje te fêteren. 'Omdat wij beseffen dat het druk is op de grachten doen wij er alles aan om onze vloot zo stil mogelijk te maken. Bovendien gaan wij graag de dialoog aan met de vaste bewoners van de grachten, door hen te bezoeken, een bloemetje uit te delen en tijdig te horen wat er speelt', aldus Arjan van der Meer, Algemeen Directeur van Canal Company. 'Nou, ik ben best tevreden met jullie hoor', antwoordt woonbootbewoner Arthur met een brede grijns. 'Ik woon hier nu vijftien jaar en heb meer last van de pleziervaart en steeds minder van de rondvaartboten'.

Schoon, stil en duurzaam
De Amsterdamse grachtengordel is één van de grootste attracties van Nederland. Jaarlijks varen dan ook circa 300 rondvaartboten van diverse rederijen door de grachten, waar circa 2.500 woonboten een vaste ligplaats hebben. Canal draagt met dertig jaar vaar-ervaring de grachten een warm hart toe. De vloot wordt telkens verbeterd, verduurzaamd en ‘verstild’; deze bestaat dan ook voor een groot deel uit boten met CNG aardgas motoren, elektrische en waterstof sloepen, elektrische en hybride salonboten en zelfs boten met een diesel-elektrische motor. 'Vorig jaar nam Canal Company de Jan van Riebeeck terug in de vaart; een tot elektrisch omgebouwde dieselboot. En natuurlijk hebben wij onze 100 waterfietsen, die zijn pas echt fluisterstil. Goed voor de toerist, goed voor het milieu!', aldus Van der Meer.

Foto: Richard Mouw 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!