WMC Buitenfestival verovert KerkradeWMC Buitenfestival verovert Kerkrade
Back Back Nieuws

WMC Buitenfestival verovert Kerkrade

07 juli 2017

De 18e editie van het Wereld Muziek Concours start bijna! Vanaf 6 juli staat Kerkrade een maand lang in het teken van blaasmuziek en trekt het muzikanten van over de hele wereld naar de Klankstad. Naast de diverse wedstrijdonderdelen vindt ook deze editie het WMC Buitenfestival plaats, een onlosmakelijk onderdeel van het WMC. Het WMC Buitenfestival is in organisatorische handen van VIE EVENT GROUP BV, een joint venture tussen Remcom en Seventh Support.

Activiteiten WMC buitenfestival

De editie in 2017 krijgt een veel meer open karakter dan de voorgaande editie in 2013. Tijdens het WMC Buitenfestival bruist Kerkrade op diverse locaties. Op de markt vindt het festival plaats waar u 22 dagen kunt genieten van een bruisend programma met een diversiteit aan activiteiten en artiesten voor jong en oud. Naast de diverse 'gewone' bars, is er ook een Xperience terras waar u kunt genieten van lekker speciaal bieren, heerlijke cocktails en gezellige borrels.

Het WMC Buitenfestival kent een bijzonder gevarieerde programmering. Het buitenfestival wordt knallend geopend met The Boston Tea Party. Met een ouderenmiddag, een Hollandse thema avond, zomercarnaval, in samenwerking met Impuls een kindermiddag, een Duitse thema avond en een Zuid-Europese thema avond is er ingezet op programmering voor zowel jong als oud! Verder maken coverbands als de Corona's, LIJN7, Tonca, Mag Het Wat Zachter, Wir Sind Spitze en The Recipe het programma compleet!

Unieke beleving

Het Stadspark van Kerkrade wordt omgetoverd tot het sfeervolle WMC park. De bijzondere locatie, met sfeervolle aankleding en de idyllische omgeving zorgen voor een unieke beleving. Heerlijk tafelen onder het genot van een drankje, tijdens het optreden van muzikanten, cabaretiers en diverse theatervoorstellingen.

Het Kerkplein heet tijdens het WMC Buitenfestival het Foodplein. Geniet in een ongedwongen sfeer van een divers aanbod in foodstands. Denk hierbij aan vis, friet met burgers, kebab, Indische lekkernijen, Bufkes en natuurlijk échte Duitse Reibekuchen. Hinger Herjods Ruk en in de hoofdstraat, gelegen aan de markt, worden door de samenwerkende ondernemers diverse activiteiten georganiseerd waarbij een gezellige sfeer wordt gecreëerd in de straten van Kerkrade.

Rondom de Rodahal, op het Europaplein, verrijst een heuse WMC Village waar naast gevarieerde programmering ook de prijsuitreikingen van de WMC wedstrijden zullen plaatsvinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!